Ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ -Μήνυμα της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου για τη μαύρη επέτειο της Χούντας των Συνταγματαρχών

Πολιτική

    56 χρόνια πέρασαν από το πρωί της 21ης Απριλίου 1967, όταν τα τανκς κατέλυσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και επέβαλαν ένα καθεστώς τυραννίας και ανελευθερίας, καταπίεσης και καταστολής, και κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Η Χούντα των Συνταγματαρχών άφησε ένα βαθύ και σκοτεινό αποτύπωμα στην ιστορία του τόπου, που επισφραγίστηκε από την προδοσία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.

    Στη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, ο ελληνικός λαός δεν έμεινε ήσυχος. Μικρές και μεγάλες αντιστασιακές ομάδες αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία, με τα μέλη τους να φυλακίζονται, να βασανίζονται, να εξορίζονται και να δολοφονούνται. Η νέα γενιά βγήκε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, με τις μεγαλειώδεις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου, διεκδικώντας Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία.

Τη σημερινή μαύρη επέτειο τιμούμε τον αγώνα όσων πάλεψαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία στη σκοτεινή επταετία. Επειδή όμως η 21η Απριλίου για κάποιους είναι γιορτή, συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην βρεθούν ξανά σε θέσεις εξουσίας οι νοσταλγοί της Χούντας, που αυτή τη στιγμή διοικούν κομβικά Υπουργεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ.

                                                   Χαϊλατζίδου Θεοδοσία (Γνωσούλα)

                                                  υποψήφια βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ