Κ.Κουτρούπας από τη Ράχη: “Έντονος ο προβληματισμός των κατοίκων της Ράχης, κερασοπαραγωγών στη συντριπτική τους πλειοψηφία, για την έλλειψη των εργατικών χεριών, ενόψει της συγκομιδής των κερασιών.”

Πολιτική

Χθες το βράδυ, στη Ράχη, αναλύσαμε τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητες και τις ρεαλιστικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας που μας ταλανίζουν.

➡️ Έντονος ο προβληματισμός των κατοίκων, κερασοπαραγωγών στη συντριπτική τους πλειοψηφία, για την έλλειψη των εργατικών χεριών, ενόψει της συγκομιδής των κερασιών. Η έλλειψη εργατών γης, καθώς και οι μεγάλες αγκυλώσεις και καθυστερήσεις που προκαλεί η έντονη γραφειοκρατία στις διαδικασίες πρόσληψης αλλοδαπών ή και ημεδαπών εργατών γης προσθέτουν ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα στην ήδη επιβαρυμένη κατάστασή τους, εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων στα καύσιμα, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στα γεωργικά εφόδια και στο κόστος εργασίας. Εάν υπολογίσει κανείς στα παραπάνω και τη δυσκολία διάθεσης των προϊόντων, εξαιτίας του εμπάργκο με τη Ρωσία και την ανάγκη εύρεσης άλλων αγορών, αντιλαμβάνεται κανείς τη δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες, οι οποίοι οδηγούνται, πλέον, σε εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους.

✅ Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε καταθέσει επανειλημμένως ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς και έχουμε ζητήσει να προβούν σε ουσιαστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα.

❌ Αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση, συνεχίζει την αποτυχημένη πολιτική της με την έλλειψη συντονισμού και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που οδηγούν σε υπέρμετρες καθυστερήσεις για τη νόμιμη απόκτηση εργατικού δυναμικού προερχόμενου από τρίτες χώρες, οι οποίοι τελικά επιλέγουν να μεταβούν και να εργαστούν σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία ή την Ισπανία, λόγω του ευνοϊκότερου θεσμικού πλαισίου που επικρατεί εκεί.