Οι πολιτικές συναντήσεις της Μαρίας Μίχου και η παρουσία σε εκδηλώσεις τέχνης και μνήμης

Πολιτική

 Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και με αφορμή την επισημοποίηση της ημέρας των προσεχών εθνικών εκλογών, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και εκ νέου υποψήφια, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, συνέχισε την προεκλογική της δραστηριότητα με σειρά επισκέψεων σε περιοχές της Πιερίας.

  Η κ. Μίχου συναντήθηκε με συμπολίτες μας  με τους οποίους συνομίλησε και ανέπτυξε τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος στα καίρια και καθοριστικής σημασίας ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, αντάλλαξε απόψεις και πρότεινε τις ενδεδειγμένες λύσεις για τα θέματα της κάθε περιοχής.

  Η Κυριακάτικη συνάντηση της 26ης Μαρτίου 2023 στη Λεπτοκαρυά είχε γυναικείο άρωμα. Και είναι λογικό σε μια τέτοια δράση, να κυριαρχούν τα θέματα της ισότητας, η προστασία της μητρότητας, η έκφυλη βία, αλλά και το σημαντικό για την περιοχή θέμα του τουριστικού προϊόντος που αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο για το δημοτικό διαμέρισμα της Λεπτοκαρυάς με τα ανάλογα προβλήματα που επιζητούν λύσεις.  

  Τα θέματα του ορεινού τουρισμού, η περαιτέρω αξιοποίηση και ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου και τα αγροτικά κυριάρχησαν στην συνάντηση της κ. Μίχου με τους κατοίκους του Ελατοχωρίου (Τρίτη 28 Μαρτίου 2023), ενώ την επόμενη ημέρα η αλιεία, η προστασία των ακτών και η ανάδειξη των τουριστικών δεδομένων του Μακρυγιάλου και της Βόρειας Πιερίας γενικότερα, αποτέλεσαν το περίγραμμα της εποικοδομητικής ενημέρωσης και της πολιτικής τοποθέτησης, με την πολύχρονη εμπειρία από την πολιτική της διαδρομή, της πρώην και εκ νέου υποψήφιας Βουλευτή Πιερίας.

  Την τελευταία ημέρα του Μαρτίου του 2023, η κ. Μίχου υλοποίησε μια ακόμα πολιτική συνάντηση. Στη Κάτω Μηλιά, όπου κυριάρχησαν τα ζητήματα αγροτικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος, οι γεωργικές επιδοτήσεις καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης του ορεινού όγκου των Πιερίων με το θαυμάσιο τοπίο και τις μοναδικές διαδρομές.

  Στον τομέα του πολιτισμού, η κ. Μίχου παρακολούθησε την Κυριακή 26-3-2023 τη θεατρική παράσταση «Πόντος, δακρυσμένα κύματα μνήμης» την οποία απέδωσε προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και νοσταλγίας, το θεατρικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Με το τέλος της παράστασης η κ. Μίχου συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Παπουτσίδη αλλά και τον Χάρη Αμανατίδη για το κείμενο και τη σκηνοθεσία, καθώς  και τους συντελεστές του θεατρικού δρώμενου.

  Επίσης η κ. Μίχου τίμησε με την παρουσία της την ιστορική επέτειο των διακοσίων ενός χρόνων από την ιστορική Μάχη της Μηλιάς και την ανατίναξη του πύργου των Λαζαίων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο τόπο της θυσίας την αποφράδα ημέρα του ολοκαυτώματος, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Ιδιαίτερα συγκινημένη η κ. Μίχου αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους που προσέδωσαν ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση, επισήμανε ότι είναι καιρός η συμβολή των Λαζαίων και των αγωνιστών της Μηλιάς, να δικαιωθεί όπως αρμόζει από την Ελληνική πολιτεία και να αναδειχθεί σε περίοπτη θέση στις σελίδες της ιστορίας μας.