Τη Βουλή εκπροσώπησε ο Φ. Μπαραλιάκος στις επετειακές εκδηλώσεις της Μάχης της Μηλιάς

Πολιτική

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο των 201 ετών από την ιστορική Μάχη της Μηλιάς και την ανατίναξη του Πύργου των Λαζαίων τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα εκπροσώπησε ο Βουλευτής Πιερίας Ξενοφών Μπαραλίακος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άνω Μηλιάς και την Επίσημη Δοξολογία, ο κ. Μπαραλιάκος κατέθεσε στεφάνι στα ερείπια του Πύργου των Λαζαίων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε πέραν της κατάθεσης στεφάνων, απαγγελία επίκαιρων στίχων για τους Λαζαίους από μαθητές του Λυκείου του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς, ομιλία – αναφορά στο ιστορικό της ημέρας, από τον Δρ. Τοπικής Ιστορίας, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, κ. Νικόλαο Ναχόπουλο και σύντομο απάνθισμα μηλιώτικων ηρωικών τραγουδιών για τη Μηλιά και τους Λαζαίους, που ερμήνευσε η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ».

Στο πέρας της εκδήλωσης ο κ. Μπαραλιάκος δήλωσε «Η Πιερία μας έβαλε και αυτή το δικό της λιθαράκι στην Εθνική Παλιγγενεσία.Η γενιά των Λαζαίων, και όλων των αγωνιστών του Ολύμπου και των Πιερίων, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η ψυχή του Ελληνισμού διατηρήθηκε ρωμαλέα και άλκιμη, παρά τον μακραίωνο τουρκικό ζυγό. Ελάχιστο χρέος μας, που κληρονομήσαμε την παρακαταθήκη αυτών των σπουδαίων ηρώων, να τη διαφυλάξουμε, να την αναδείξουμε και να τη μεταλαμπαδεύσουμε αργότερα στις νεότερες γενιές. Θερμά συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και όλους τους συμμετέχοντες στα δρώμενα»