Σάκης Γκούνας: «Τιμή και δόξα στους ήρωες της Πιερίας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Το λαμπρό παράδειγμά τους αποτελεί διαχρονικό μήνυμα αντίστασης για τους δικούς μας αγώνες».

Πολιτική Πολιτισμός

Τιμήθηκε με λαμπρότητα την Κυριακή 2 Απριλίου, η  επέτειος των  201 χρόνων  από τη Μάχη της Μηλιάς και την ανατίναξη του Πύργου των Λαζαίων:«2 Απριλίου 1822 – 2 Απριλίου 2023».

Ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ παρευρέθηκε στην εκδήλωση τιμώντας τους ηρωικούς αγώνες των κλεφταρματολών των Πιερίων και της ιστορικής οικογένειας των Λαζαίων.

«Πέρασαν 201 χρόνια από την ιστορική μάχη της Μηλιάς Πιερίων και την ανατίναξη του πύργου των Λαζαίων. Με την παρουσία μας στην Άνω Μηλιά, την Κυριακή  2 Απριλίου 2023 τιμήσαμε την ηρωική οικογένεια της Πιερίας, τους κλεφταρματωλούς των Πιερίων και του Ολύμπου, που έδωσαν στον αγώνα για την ελευθερία με πάνω από 250 νεκρούς, στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Η μνήμη για τους ανθρώπους, για μας και τις επόμενες γενιές, είναι η μόνη αντίστασή μας απέναντι στο θάνατο. Τιμώντας τη θυσία των Λαζαίων και των Πιεριέων παλικαριών τους που κρατούσαν τη φλόγα της ελευθερίας αναμμένη στον Όλυμπο και τα Πιέρια, δικαιώνονται οι αγώνες των Ελλήνων. 

Όπως έγραψε ο ποιητής μας, Κωστής Παλαμάς, «η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Έχουμε ιερή υποχρέωση σήμερα εμείς, να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής και Κοινωνικής Αξιοπρέπειας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και να κάνουμε ότι είναι δυνατό, για να διαμορφώσουμε την κοινωνία της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης παντού.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Γκούνας επισκέφτηκε την Κοινότητα Μελιαδίου, που πλέον σβήνει δημογραφικά καθώς έχει εγκαταλειφτεί όπως και ολόκληρη η Ελληνική επαρχία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της