Αθανάσιος Γκούνας: «Επιτακτική ανάγκη να διαφυλάξουμε την φυσική μας κληρονομιά, τα δάση μας…. Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγγυάται προοδευτικές περιβαλλοντικές πολιτικές για την προστασία της φύσης…»

Περιβάλλον Πολιτική

Η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης.

Η ανάγκη προστασίας του δάσους πρέπει  να γίνει πρώτη προτεραιότητα  τόσο από την πολιτεία όσο και από τους πολίτες.

Πρέπει να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τη φυσική κληρονομιά, το δασικό μας πλούτο, τη χλωρίδα και την πανίδα των βουνών της Ελλάδας, τους Εθνικούς δρυμούς, από τις πολυποίκιλες καταστροφές, τις πυρκαγιές, τις κάθε είδους καταστροφές και παράνομες παρεμβάσεις αλλά και να αξιοποιήσουμε τις φυσικές ομορφιές με σεβασμό και υπευθυνότητα.

Η προστασία της φύσης είναι ζήτημα ύψιστου δημοσίου συμφέροντος.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για δημόσια αγαθά υψίστης σημασίας, (νερό,  δάση, βιοποικιλότητα, ΑΠΕ και ενεργειακή δημοκρατία), ξηλώνουν και τις τελευταίες θεσμικές δικλείδες περιβαλλοντικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πολιτική της, επιτρέπει τις χρήσεις γης,  στις προστατευόμενες περιοχές χωρίς περιορισμούς με φωτογραφικές διατάξεις αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χορτολιβαδικών και βραχωδών εκτάσεων με οικοδομική άδεια, αναγνωρίζει την αλλαγή χρήσης επί των δασικών εν γένει εκτάσεων σε αγροτικές και αντί να επιβάλλει κυρώσεις, επιβραβεύει τους καταπατητές, με μοναδικό κριτήριο την επιδότησή τους!

Η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, προωθεί  εμμονικά την ανάπτυξη συγκεκριμένων σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων εντός δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων και απεμπολεί δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου αφού δεν εξετάζεται η κυριότητα των εκτάσεων αυτών.

Η προστασία της φύσης, του πολυτιμότερου κεφαλαίου που διαθέτουμε ως χώρα, είναι ζήτημα ύψιστου δημοσίου συμφέροντος βάσει του Συντάγματος και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να διαμορφωθούν και να εφαρμοστούν προοδευτικές περιβαλλοντικές πολιτικές,  άμεσα.

Χρειαζόμαστε  μία κυβέρνηση η οποία δεν θα θεωρεί το περιβάλλον αντίπαλό της, μια κυβέρνηση η οποία θα εφαρμόσει Εθνική Στρατηγική για τα Δάση.

Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με οικολογική συνείδηση, η οποία θέλει, μπορεί και θα διαφυλάξει τα δημόσια αγαθά, ενσυνείδητα με τις πολιτικές που θα εφαρμόσει. Και θα τις εφαρμόσει  ως αυριανή κυβέρνηση της χώρας.