Πολίτες σε Δράση: “Σε εξέλιξη το «σκάνδαλο» του Δήμου Κατερίνης με τους επαγωγικούς λαμπτήρες και το δάνειο των 5 εκατομμυρίων Ευρώ!!!”

Πολιτική

Η ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης “Πολίτες σε Δράση”

Από σήμερα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά το μεγάλο «σκάνδαλο» της διοίκησης Κουκοδήμου – Νταντάμη για την προμήθεια και εγκατάσταση παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων καθώς και λήψη «επενδυτικού» δανείου, συνολικού ποσού 4.953.737,38 €, με σκοπό να υλοποιηθεί το έργο αυτό. 

Και μάλιστα το ακολουθεί ακόμη ένα, με την μελλοντική κατοχύρωση της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ εταιρίας που πληρούσε τις προϋποθέσεις, κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού.

Η όλη διαδικασία, έτσι όπως εξελίχθηκε, μοιάζει περισσότερο με ΑΝΑΘΕΣΗ παρά με ανοιχτό διαγωνισμό, αφού σ’ αυτόν τον «διαγωνισμό» που έγινε, ενώ συμμετείχαν τέσσερις εταιρίες, ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ απ’ αυτές κατέθεσε εγγυητική επιστολή. 

Οι άλλες τρεις εταιρίες, κατά περίεργο τρόπο και σαν να μην ήθελαν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό για να πάρουν το έργο, ΔΕΝ κατέθεσαν εγγυητικές επιστολές αν και γνώριζαν ότι χωρίς αυτό το χαρτί δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Έτσι, άφησαν χώρο στη μία και μοναδική εταιρία να προκριθεί για να πάρει το έργο.

Σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κατερίνης η οποία αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, και κατοχύρωσε τη συμμετοχή της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ εταιρίας στον διαγωνισμό. Και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ανοιχθεί η οικονομική προσφορά της εν λόγω εταιρίας η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει δεκτή, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει το έργο αυτό χωρίς κανέναν ανταγωνισμό! 

Αν συμβεί αυτό, τότε θα επιβεβαιωθεί ο συνδυασμός μας, ο οποίος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης αποδείχθηκε «ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ» , όταν αποκαλύψαμε ότι το έργο θα δοθεί στην εταιρία που τελικά συμμετείχε μόνη, ουσιαστικά, στον «διαγωνισμό» και αναμένεται να εξασφαλίσει και το έργο. 

Σήμερα επίσης δικαιώνεται στα όσα είχε πει και είχε καταγγείλει ο Δημοτικός Συνδυασμός μας, «Πολίτες σε Δράση», και δεν επιβεβαιώνεται ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος είχε πει κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αυτός ο διαγωνισμός θα προσελκύσει δεκάδες επενδυτές. 

Ο συνδυασμός μας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι με την παρούσα απόφαση ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και καταγγέλλουμε συνολικά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ως μια απόλυτα επιζήμια πράξη κακοδιοίκησης.