Φώντας Μπαραλιάκος: “Πρωτοβουλία για δρομολόγια …ζωής!”

Πολιτική

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής συμμετείχε  σε σημερινή συνεδρίασή της ο βουλευτής Φ.Μπαραλιάκος. Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και συζήτησαν για δράσεις για την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.Μια εξ αυτών των δράσεων συνιστά  και η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία #ProjectEDWARD να  καθιερωθεί η 26η Σεπτεμβρίου ως η Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς θανάτους στους δρόμους! Τα μέλη της επιτροπής χαιρέτισαν και επικρότησαν την πρωτοβουλία και περνούν το δικό τους μήνυμα στη φωτογραφία σχηματίζοντας τον αριθμό μηδέν με τα δάχτυλα των χεριών παραπέμποντας στο συμβολισμό της ημέρας.
Ο κ. Μπαραλιάκος τοποθετήθηκε επί του θέματος: “Καλούμαστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη για την οδική ασφάλεια.
Ο «φόρος αίματος» που «πληρώνουμε» από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Ευρώπης ανέρχεται στα 70 άτομα ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ.
Η χώρα μας δυστυχώς κατέχει θλιβερή πρωτιά στα  θύματα των τροχαίων ατυχημάτων. Tο 2018 είχαμε 68 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται στους 49.
Ο γνωστός σε όλους μας Ιαβέρης πολύ εύστοχα μιλά για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και ΕΜΦΥΛΙΟ με όπλο το αυτοκίνητο και το δίκυκλο. Οι θάνατοι από οδικά ατυχήματα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να μειωθούν.
 Ας υποσχεθούμε όλοι πως θα πράττουμε τα αυτονόητα: προσοχή, ασφαλής οδήγηση, χρήση ζώνης και κράνους, αποστάσεις ασφαλείας, τήρηση ΚΟΚ, ευαισθησία σε πεζούς, ποδηλάτες, παιδιά, ηλικιωμένους, αναπήρους, συμμόρφωση με τα όρια ταχύτητας, ασυμβίβαστο αλκοόλ – κινητού – κούρασης και οδήγησης, έλεγχος ελαστικών, ηρεμία και ΟΔΙΚΗ ΠΑΔΕΙΑ.
Χαιρετίζω και επικροτώ την πρωτοβουλία του #ProjectEDWARD!
Ας ενεργήσουμε όλοι στην κατεύθυνση να σταματήσει το «δημογραφικό πένθος» στην άσφαλτο..!”