Οι δραστηριότητες της Μαρίας Μίχου  σε πολιτικό επίπεδο  και οι συναντήσεις παράδοσης και πολιτισμού

Πολιτική

  Ενημερώσεις και συζητήσεις πολιτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα και  παρουσία σε εκδήλωση παράδοσης και λαογραφίας, περιλάμβανε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων των τελευταίων ημερών της πρώην Βουλευτή Πιερίας και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίας Μίχου.

  Συναντώντας και συνομιλώντας με πολίτες και κομματικά στελέχη στα δημοτικά διαμερίσματα του Σβορώνου του Δήμου Κατερίνης το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 και δύο ημέρες μετά  στο αντίστοιχο του Λιτοχώρου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, καθώς και στη Μ. Μηλιά στις 14 Ιανουαρίου, η κ. Μίχου τοποθετήθηκε στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, σχολίασε τις πολιτικές των δύο τελευταίων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην ακρίβεια και φτωχοποίηση των πολιτών, ανέλυσε τις θέσεις του Κινήματος στα καίρια ζητήματα και απάντησε στα ερωτήματα που της ετέθησαν.

  Επιπρόσθετα η πρώην Βουλευτής Πιερίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 την Συνεταιριστική Οργάνωση «Σαμψούς», τον δυναμικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Κατερίνης που μοχθεί και αγωνίζεται για την υποστήριξη των παραγωγών καπνού στο νομό μας. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Πασχάλη Κατσάρα, κυμάνθηκε στο πλαίσιο αμοιβαίας συμπάθειας, αναγνώρισης  και αποδοχής της συμβολής τόσο της κ. Μίχου, όσο και του προέδρου του συνεταιρισμού στην ανάδειξη και συνδρομή στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν εδώ και χρόνια τον αγροτικό μας κόσμο.

  Στην τοποθέτησή της η κ. Μίχου γνωστοποίησε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων για στήριξη των καλλιεργητών μέσω των  Κοινοτικών Πλαισίων, αλλά  και στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, στην ενδυνάμωση των επιδοτήσεων και στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

  Στον τομέα της παράδοσης, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, τίμησε με την παρουσία της την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, τη 2η γιορτή τσιγαρίδας που οργάνωσε στο δημοτικό διαμέρισμα Λόφου Κατερίνης, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Ζιάζιακος». Στην εκδήλωση που ήταν διανθισμένη με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα, η κ. Μίχου συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου Ιωάννη Ζησόπουλο για την αναβίωση του εθίμου. Συνομιλώντας επίσης και με συμπολίτες μας διαπίστωσε  για μια ακόμα φορά την έκφραση  συμπάθειας  προς το πρόσωπό της, με το χαρακτηριστικό προσωνύμιο που της απέδωσαν, ότι «Η δική μας Μαρία είναι πάντα κοντά μας.»

  Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διαχρονικά πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης με ευρεία αποδοχή και τεράστιο πνευματικό έργο. Με αφορμή την εκλογή νέας διοίκησης στην Εστία, η κ. Μίχου επιθυμώντας να ενημερωθεί για τις δράσεις του συλλόγου, να εκφράσει την στήριξή της στις πρωτοβουλίες  του πολιτισμικού φορέα αλλά και να δηλώσει την αρωγή και συμπαράσταση της στο πολυποίκιλο έργο της, συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 στην έδρα της Ε.Π.Μ. με το πρόεδρο, Ευθύμιο Μαυρίδη και μέλη της διοίκησης.

  «Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση με τους ανθρώπους που επωμίζονται την  ανάδειξη, καταγραφή και συνέχιση των κορυφαίων δημιουργημάτων, ήτοι των γραμμάτων, των τεχνών και της λαογραφίας, σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.  Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης εδώ και επτά δεκαετίες έδωσε επάξια τα διαπιστευτήρια της στο πολιτισμικό προϊόν. Κύριε πρόεδρε και αγαπητά μέλη να υπολογίζεται την διαρκή μου υποστήριξη» επισήμανε η κ. Μίχου.