Νίκος Τσακιρίδης: Τώρα που έκατσε η αστερόσκονη των γιορτών ας μιλήσουμε για αλήθειες

Πολιτική

Τώρα που οι γιορτές τελείωσαν και μπήκαμε πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας, ένας μικρός απολογισμός είναι αναγκαίος. Η Κατερίνη «έσφυζε» από κόσμο τις προηγούμενες ημέρες, όλοι βγήκαν έξω και διασκέδασαν με σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Και όσο περισσότερο έβγαινε έξω ο κόσμος τόσο πιο πολύ ακουγόταν και οι φωνές των περισσοτέρων που έψαχναν το Πάρκο των Χρωμάτων.  Είναι αλήθεια ότι στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το Πάρκο των Χρωμάτων έγινε μια αγαπημένη συνήθεια των πολιτών του Δήμου Κατερίνης, της Πιερίας αλλά και των κατοίκων των όμορων νομών. Σε αυτές τις γιορτές  δυο χρόνια μετά την πανδημία, η έλλειψη του ήταν ακόμη πιο εμφανής με τις μέτριες εκδηλώσεις και ένα «μουσείο Χριστουγέννων» που σήμερα ήταν εδώ και αύριο θα είναι σε άλλη πόλη.

Είναι ανάγκη ο τόπος μας να αποκτήσει ταυτότητα. Και αφού κάποιοι φροντίζουν να μη διαθέτει καμία, τουλάχιστον ας αποκτήσει χριστουγεννιάτικη ταυτότητα και ας γίνει πόλος έλξης όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Όσο για τον 3ο  Χριστουγεννιάτικο προορισμό πανελλαδικά που ειπώθηκε πως ήταν η Κατερίνη, απλά το προσπερνώ…

Ξεκάθαρά λοιπόν πιστεύω κι αυτό θα γίνει με την εκλογή του συνδυασμού μας στο τιμόνι του δήμου, πως το Πάρκο των Χρωμάτων πρέπει να επιστρέψει. Με περισσότερο χρώμα, με περισσότερες ιδέες και εκδηλώσεις. Όλα αυτά σε ένα νέο  εορταστικό και παραμυθένιο αφήγημα που θα συμπεριλαμβάνει όλη την πόλη και θα καταλήγει εκεί. Με νέα ταυτότητα που θα προσελκύσει και πάλι τους δημότες.

Νίκος Τσακιρίδης

Υπ. Δήμαρχος Κατερίνης