Πέτρος Κιάφας για τον απολογισμό Γερολιόλιου: “Τρία χρόνια οι πολίτες ακούν για μεγάλα έργα που όμως η καθημερινότητα δεν τα επιβεβαιώνει”

Κοινωνία Πολιτική

Συνεχίζοντας η δημοτική αρχή το επικοινωνιακό παιχνίδι με απώτερο σκοπό την πρόκληση εντυπώσεων παρέθεσε συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει το έργο της τριετίας αν και πέρυσι είχε παρουσίασε ήδη το μέχρι τότε έργο της. Πηχαίοι τίτλοι έργων που πραγματικά προκαλούν το ενδιαφέρον των πολιτών αλλά αποπροσανατολίζουν από την ουσία: πόσα έργα είναι δικά της και πόσα απλώς έχουν ωριμάσει επί των ημερών της , όπως το έργο των προβολών του Πλαταμώνα και πόσες μελέτες απαιτούσαν απλώς τροποποίηση; Τρία χρόνια οι πολίτες ακούν για μεγάλα έργα που, όμως η καθημερινότητα δεν τα επιβεβαιώνει. Εκτός από ασφαλτοστρώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια ποιο σπουδαίο έργο εκτελείται που είναι προϊόν της σημερινής διοίκησης; Αποκλειστικά έργο της δημοτικής αρχής όχι της περιφέρειας η οποία εκτελεί έργα στα όρια του δήμου μας και οι άρχοντες μας σπεύδουν να φωτογραφηθούν με την κ. Αντιπεριφερειάρχη για να αποκομίσουν οφέλη από την έκθεσή τους στη δημοσιότητα.

Επιπλέον, ενώ η φράση “μακριά από εμάς ο λαϊκισμός” είναι από τις αγαπημένες του δημάρχου, κάνεις δε λαϊκίζει περισσότερο από τους διοικούντες. Τελευταία έκφραση λαϊκισμού τους η αποτυχία τους να εντάξουν τη ΔΕΥΑΔΟΛ στο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών (όπως έκαναν και άλλοι δήμοι της χώρας) και να απαλλάξουν την επιχείρηση από το βάρος των 2.000.000€ προς τη ΔΕΗ που μεταφέρεται, βέβαια, στον καταναλωτή. Όταν αφυπνίστηκαν και υπέβαλαν αίτηση αυτή ήταν εκπρόθεσμη. Προσέφυγαν τότε στον υπουργό κ. Πέτσα από τον οποίο ζήτησαν να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για να μπορέσει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΔΟΛ στο πρόγραμμα. Καμία, φυσικά, κουβέντα για την ολιγωρία τους που στοιχίζει στην επιχείρηση αντίθετα προσπαθούν να μας πείσουν ότι καταβάλουν προσπάθεια να “σώσουν” την επιχείρηση. Το πρόγραμμα «έτρεχε» για 2 χρόνια και ,όμως, οι διοικούντες δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού