Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ψηφιακά ΚΕΠΑ – Ηλεκτρονική βεβαίωση εξέτασης και νοσηλείας

Πολιτική

Στην Ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, η κυρία Μάνη τόνισε πόσο θα διευκολύνει τους συμπολίτες μας με αναπηρία η ψηφιοποίηση και απλοποίηση της διαδικασίας για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους, καθώς θα επισκέπτονται μόνο κατά την εξέτασή τους τα ΚΕΠΑ. Άλμα στην εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία.

Ακόμα μία σημαντική καινοτομία, στην οποία αναφέρθηκε, είναι και η ηλεκτρονική βεβαίωση νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς την οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να λαμβάνει πια ψηφιακά, από την οθόνη του υπολογιστή του.

Η Βουλευτής δεν παρέλειψε επίσης να δηλώσει από το βήμα της Ολομέλειας την συμπαράστασή της προς τους συμπολίτες μας που πλήττονται αυτές τις ημέρες από τις πυρκαγιές αλλά και την ευγνωμοσύνη της προς τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τα στελέχη του ΕΚΑΒ και της πολιτικής προστασίας, τους εθελοντές, το προσωπικό της αυτοδιοίκησης και όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τις φλόγες.

Κλείνοντας της τοποθέτησή της, η κυρία Μάνη, αναφέρθηκε με στοιχεία στην ψηφιακή επανάσταση, η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα. 

  • οι ψηφιακές συναλλαγές από 8,8 εκατομμύρια το 2018 εκτινάχθηκαν στα 567 εκατομμύρια το 2021. 
  • Διακόσια εκατομμύρια έγγραφα εκδόθηκαν ψηφιακά μέσω του Gov.gr
  • Κάθε πολίτης απέφυγε κατά μέσο όρο το χρόνο περισσότερες από εξήντα ουρές και ατελείωτες ώρες αναμονής.

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί σήμερα, την Ελλάδα του αύριο.