Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026
Header (970x250)
Τελευταία νέα
Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου για την Εθνική Επέτειο της 28ης ΟκτωβρίουΜήνυμα δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940Δημήτριος Χαλεπής: "Το Έπος του '40 φωτίζει τον δρόμο της εθνικής μας ανεξαρτησίας - Το "ΟΧΙ" των Ελλήνων δεν διαπραγματεύεται!"«Μνήμες που επιμένουν, ρίζες που δεν ξεριζώνονται»: Εκδήλωση τιμής και μνήμηςΑ. Τζιτζικώστας: «Σε μια εποχή που η Ευρώπη αναζητά νέους δρόμους και κατευθύνσεις, η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει και θα πρωταγωνιστήσει»Όμιλος ΔΕΗ: Με τέσσερις νέες, ευέλικτες αεριοστροβιλικές μονάδες ενισχύονται οι σταθμοί σε Ρόδο και ΚωΛέσχη Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος: Μια Λέσχη Πολιτισμού για όλους"Οι Δούλες" του Ζαν Ζενέ σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου έρχονται για 5 μόνο παραστάσεις Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Μίχου στα ποντιακά δρώμενα | "90 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον λαϊκό μας πολιτισμό από την Ένωση Ποντίων Πιερίας"

Η Μαρία Μίχου στα ποντιακά δρώμενα | "90 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον λαϊκό μας πολιτισμό από την Ένωση Ποντίων Πιερίας"

Τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις που υλοποιεί στην Κατερίνη εδώ και χρόνια, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, με την επωνυμία «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ», τίμησε με την παρουσία της η πρώην Βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου. Φέτος πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο 22 έως 25 Ιουλίου 2022, στον αύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

  «Τα πολιτιστικά δρώμενα του Ποντιακού Ελληνισμού, που φέτος στην Πιερία συμπίπτουν με τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση και αδιάλειπτη προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό της Ένωσης Ποντίων, αναμφίβολα συμβάλλουν στην διατήρηση της μνήμης και της παράδοσης του παραγωγικού και δυναμικού κομματιού της Ρωμιοσύνης. Που παρά τα δεινά της γενοκτονίας και τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες, όρθωσε ανάστημα, δεν λησμόνησε τα προγονικά των εθίμων, πρόκοψε και ορθώς συνεχίζει να αγωνίζεται για τη δικαίωση του.

  Νοιώθω με την παρουσία μου στις εκδηλώσεις και ξεχωριστή συγκίνηση. Και αυτό  γιατί ο αείμνηστος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου το έτος 1994, αναγνώρισε το αυτονόητο. Τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καταστώντας το θέμα εθνικής σημασίας για το οποίο οφείλουμε να συνεχίσουμε μέχρι την αναγνώρισή του από τη διεθνή κοινότητα.» επισήμανε σε δήλωση της η κ. Μίχου.

  Συνομιλώντας με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, Κωνσταντίνο Παπουτσίδη και τον Α΄ αντιπρόεδρο Προκοπίδη Δημήτριο καθώς και με  μέλη του συμβουλίου, αλλά και πολίτες, την εθελοντική ομάδα των δρώμενων, αφού τους συνεχάρη, και τους ευχήθηκε με αφορμή τα ενενηντάχρονα της Ένωσης, γνωστοποίησε την πλήρη υποστήριξή της σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία του ιδιαίτερα δραστήριου συλλόγου.

Οριζόντια (830x120)