Σε 3,5 μήνες διέρρηξε 10 καταστήματα “ο ληστής με τη χειραψία”. Κρατείται στην Ασφάλεια Κατερίνης

Κοινωνία

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη, με δράστη έναν 24χρονο, ήδη κρατούμενο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης για παρόμοια αδικήματα.

Στα ίχνη του 24χρονου δράστη οδηγήθηκαν μετά από εντατική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον νεαρό, που είχε γίνει γνωστός ως ο «ληστής με τη χειραψία», καθώς μετά από ληστεία που διέπραξε στον Εύοσμο σε κατάστημα ψιλικών, όπου αφού πήρε τα χρήματα από τον υπάλληλο με απειλή όπλου στη συνέχεια έδωσε το χέρι του στον αποσβολωμένο υπάλληλο, λέγοντας πως για την πράξη του φταίνε οι πολιτικοί (δείτε εδώ).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 29-10-2018 έως 09-02-2019, διέπραξε συνολικά δέκα ληστείες (9 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) στις περιοχές Λαγκαδά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Ευκαρπίας, Τούμπας και κέντρου πόλης σε βάρος καταστημάτων ψιλικών είτε με απειλή πιστολιού είτε μαχαιριού, αφαιρώντας χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τετελεσμένες και σε απόπειρα ληστείες κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/mesa-se-35-mines-dierrixe-deka-katastimata-psilikon-sti-thessaloniki