Δήμος Κατερίνης για το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης: Έτοιμη η μελέτη για ανακατασκευή κεραμοσκεπής & αποκατάσταση φθορών – Αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Κοινωνία

“Κατασκευαστικές κακοτεχνίες παρελθόντων ετών που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη στεγάνωση των 2ου -5ου  ΓΕΛ Κατερίνης είχαν ως απόρροια εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία να παρουσιάζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, έντονα φαινόμενα εισροής βρόχινου νερού στους χώρους, διάβρωσης επιχρισμάτων, χρωματισμών, φθορών στα ηλεκτρολογικά δίκτυα κ.α”, αναφέρει σε δελτίο τύπου ο δήμος Κατερίνης, αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η ενημέρωση από τον Δήμο Κατερίνης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, οι διαπιστώσεις αυτές γνωστοποιήθηκαν ήδη με σχετική επιστολή του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην ευθύνη του οποίου ανήκει η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ), καθώς και προς τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Επιπλέον, έχει υποβληθεί αίτημα προς το συγκεκριμένο Υπουργείο για έκτακτη χρηματοδότηση, βάσει και της εκπόνησης ειδικής μελέτης, για την επίλυση των παραπάνω χρόνιων προβλημάτων, την οποία ήδη εκπόνησε ο Δήμος Κατερίνης. Η εκτεταμένη επισκευή του 2ου – 5ου ΓΕΛ σύμφωνα με τη μελέτη, αφού προηγηθεί καθαίρεση της υπάρχουσας στέγης, περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής – ξύλινης κεραμοσκεπής και αποκαταστάσεως έντονων  φθορών στο κτίριο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 1.200.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εκτιμάται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

«Επιχειρούμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στο 2ο– 5ο Λύκειο», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. «Εάν οι παρεμβάσεις είχαν γίνει στο αρχικό στάδιο δεν θα  απαιτούνταν ούτε παρέμβαση εκατομμυρίων, ούτε η εικόνα του σχολείου θα ήταν αυτή» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος για το ίδιο θέμα έχει διαρκή συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κορύτσα, για την προώθηση του αιτήματος, μιας και τα προβλήματα του κτιρίου είναι σαφές ότι δεν αντιμετωπίζονται με απλές τεχνικές παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους έχει προβλεφθεί από τον Δήμο Κατερίνης και η ανάθεση εκπόνησης μελέτης ελέγχου της στατικής επάρκειας του συνόλου του σχολικού συγκροτήματος, ύψους 200.000 ευρώ.