Σχολή Γονέων Κατερίνης: Ομιλία του Αναπλ. Καθηγητή Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας Δρ. Ελπιδοφόρου Σ. Σωτηριάδη με θέμα «Το Εμβόλιο για τον Κορωνοϊό … Μύθοι και πραγματικότητα» – Δευτέρα 19 Απριλίου

Κοινωνία

Με δύο έκτακτες διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζει το πρόγραμμα της εν καιρώ Πανδημίας η Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 21:00 ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας Δρ. Ελπιδοφόρος Σ. Σωτηριάδης θα μιλήσει με θέμα: «Το Εμβόλιο για τον Κορωνοϊό … Μύθοι και πραγματικότητα»

Ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σ. Σωτηριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα δώσει μια διαδικτυακή διάλεξη για το φλέγον θέμα του εμβολίου για τον κορωνοϊό την Δευτέρα στις 19 Απριλίου 2021 στη Σχολή Γονέων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και τους μηχανισμούς δράσης των εμβολίων για τον κορωνοϊό ενώ θα αναλύσει και τα ευρήματα από τις κλινικές δοκιμές ΙΙΙ των εν λόγω εμβολίων. Στη συνέχεια θα εξειδικεύσει την ομιλία του στα θέματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων συμπεριλαμβανομένων και των αναφερόμενων παρενεργειών. Η διάλεξη θα ολοκληρωθεί με την αξιολόγηση του κινδύνου σε σχέση με την πανδημία και τα εμβόλια. Στο τέλος θα δοθεί χρόνος για υποβολή ερωτήσεων.

Μετά το Πάσχα, την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 0 γνωστός συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της Ύλης με θέμα «Θα ‘ρθεις σαν Αστραπή» σε μια έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γεννήθηκε στο 1948 στην Αθήνα από εύπορη οικογένεια. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ροκ μουσική και έφυγε στην Γαλλία και στην Αγγλία όπου δημιούργησε ροκ συγκροτήματα. Σπούδασε στην Γερμανία κλασσική μουσική και σύνθεση. Γοητεύτηκε επιστρέφοντας στην Ελλάδα με την Βυζαντινή Μουσική η οποία τον οδήγησε στο ελληνικό τραγούδι και την ορχηστρική μουσική. Από τότε προσπαθεί ενσυνείδητα να συνταιριάξει στη μουσική του αυτά τα τρία είδη (το ροκ, την κλασική και τη βυζαντινή). Έχει συνεργαστεί με επιτυχημένους Έλληνες τραγουδιστές (Ντέμης Ρούσσος, Ελένη Βιτάλη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λευτέρης Ζέρβας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος, Βασίλης Σαλέας, Γιάννης Κούτρας, Μ. Δημητριάδης, Ηλέκτρα, Πέτρος Γαϊτάνος, Ιροντίνα, Άνεμος), αναδεικνύοντας με επιτυχία την “άλλη πλευρά” τους, συνθέτοντας τη μουσική και γράφοντας τους στίχους για ένα μεγάλο αριθμό τραγουδιών που είναι ακόμα δημοφιλή. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για πολλές επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ιταλία, καθώς και μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, με την πρώτη κινηματογραφική συνεργασία του το 1974. Με τη μουσική για την ταινία «Πέτρινα Χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη, απέδειξε με επιτυχία ότι το κλαρίνο μπορεί να εκφράσει και πιο απαιτητικές μουσικές κατευθύνσεις, ακόμη και θρησκευτικές – πνευματικές αναζητήσεις. Αντλεί τα θέματά του και από την ιστορία της Ελλάδας και τον Χριστιανισμό. Το 1994, αποφάσισε να επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στη σύνθεση ορχηστρικής μουσικής. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ζει σε προάστιο της Αθήνας μαζί με τη Ντόρη. Διαθέτει δικό του στούντιο, όπου ηχογραφεί τη μουσική του, όντας όχι μόνο συνθέτης αλλά και στιχουργός, ενορχηστρωτής, παραγωγός, εκτελεστής, αλλά και ηχολήπτης