Online πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων

Αγροτικά

Το «AGRIFOOD EXPORTS 360°» είναι το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα, για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται επίσης από χορηγία της Πρεσβείας των Η.Π.Α., υποστηρίζεται θεσμικά από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Enterprise Greece. Αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών αλλά και παραγωγούς που επιθυμούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις αγορές του εξωτερικού.

Ο κλάδος της αγροδιατροφής, έχει ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα  και την επιτυχία των εξαγωγικών του επιχειρήσεων. Αναγκαίος κρίκος της αλυσίδας, είναι το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να στελεχώσει αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι να παρέχει στους ενδιαφερόμενους ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο χώρο των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο online πρόγραμμα 78 ωρών που θα μεταφέρει στους συμμετέχοντες με διαδραστικό τρόπο και μέσα από καλές πρακτικές και παραδείγματα της αγοράς, ένα ευρύ φάσμα θεματικών, προσανατολισμένο στις απαιτήσεις των αγορών του εξωτερικού. Περιλαμβάνει ενότητες που αφορούν μεταξύ άλλων, τις προϊοντικές & τεχνολογικές απαιτήσεις των εξαγωγών, τις στρατηγικές marketing, την έρευνα αγοράς και την προσέγγιση πελατών αλλά και τις διαδικαστικές απαιτήσεις της εξαγωγικής διαδικασίας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν καλή γνώση  της αγγλικής γλώσσας καθώς κάποιες από τις ενότητες, θα υλοποιηθούν στα αγγλικά, από ξένους εκπαιδευτές.

Το AGRIFOOD EXPORTS 360° είναι πιστοποιημένο από την ACTA και τα μαθήματα και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cultivate του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Η συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης αφορά σε περιορισμένο αριθμό θέσεων και απαιτεί την καταβολή διδάκτρων, ενώ παράλληλα θα δοθούν και δέκα υποτροφίες σε νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου της αγροδιατροφής των οποίων η επιχείρηση έχει έδρα σε παραμεθόρια, ορεινή ή νησιωτική περιοχή της χώρας.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν διακεκριμένοι εισηγητές, στελέχη επιχειρήσεων με μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία καθώς και κορυφαία μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν στρατηγικές για την έναρξη ή και την ενίσχυση των εξαγωγών της επιχείρησής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα και να κάνουν την εγγραφή τους μέχρι τις 22 Μαρτίου στο πρόγραμμα, εδώ.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.1 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.900 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.