ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΚΡΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ & ΕΒΕ: «Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών»!

Κοινωνία

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που βρίσκεται στα μπλόκα του αγώνα ακόμη μια φορά. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών για επιβίωση. Πολλά από τα αιτήματα τους είναι και δικά μας, όπως η εφαρμογή αφορολογήτου ορίου για εισοδήματα μέχρι 12000 €, ο ακατάσχετος λογαριασμός κ.α.

Το ρεσιτάλ αυταρχισμού και διώξεων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Νέα πράξη στο έργο της καταστολής, η δικαστική δίωξη σε βάρος στελεχών των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κι άλλων αγροτών, οι οποίοι σέρνονται στο «αγροτοδικείο» της Λάρισας την 1η Μάρτη, με την κατηγορία ότι υποκίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας, που στήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στον αντιλαϊκό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση  με την επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας. Πρωτοφανής είναι η ταχύτητα που επέδειξε η Δικαιοσύνη στην διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών στηριζόμενη μάλιστα σε δημοσιεύματα που προηγήθηκαν του “αδικήματος” του στησίματος του μπλόκου.

Λίγες βδομάδες πριν, στην Πρέβεζα, συνεχίστηκε η δική συνδικαλιστών σωματείων, που κατηγορούνται επειδή διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους σε αυτοαπασχολούμενο του οποίου πλειστηριαζόταν η πρώτη του κατοικία, με μόνο «πειστήριο» τις μηνύσεις του Αστυνομικού Τμήματος.

O αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ είμαστε στην “πρώτη γραμμή πυρός” μιας πολύπλευρης επίθεσης που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους το 68% των “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών αφορούν  πολύ μικρές επιχειρήσεις, πάνω από μισό εκατομμύριο είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι, που οι οφειλές τους έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ.

Η κυβέρνηση της «δίκαιης ανάπτυξης» έχει φροντίσει όχι μόνο για το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε όσοι έχουν «οφειλές» πάνω από 500 ευρώ να κινδυνεύουν, από κατασχέσεις, αλλά και για όσους αντιδρούν επιφυλάσσει, δίκες, κυνηγητό ΜΑΤ και ξύλο. Θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες του κινήματος.

Στηρίζουμε των δίκαιο αγώνα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους.  Θα συνεχίσουμε πλάι πλάι το επόμενο διάστημα ακόμα πιο μαζικά, δυνατά κι αποφασιστικά.

Επιτροπή Αγώνα μικρών Αυτοαπασχολούμενων

και ΕΒΕ Πιερίας