Προς ματαίωση η εμποροπανήγυρη Αιγινίου – Αρνητικές και οι δυο εισηγήσεις -σήμερα η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο -“Με πόνο ψυχής θα εισηγηθώ να μην γίνει” τονίζει ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Α. Μανώλας

Κοινωνία

Ομόφωνες ήταν και οι δυο αποφάσεις για τη μη πραγματοποίηση της 94ης διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης Αιγινίου λόγω του covid 19 και των τελευταίων εξελίξεων . Τόσο η εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής όσο η εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αιγινίου εισηγήθηκαν ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί φέτος η εμποροπανήγυρη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας “με πόνο ψυχής θα εισηγηθώ να μην γίνει φέτος η εμποροπανήγυρη, αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα”. Η απόφαση θα ληφθεί σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η εμποροπανήγυρης είναι ο βασικός αιμοδότης του Δήμου καθώς κάθε χρόνο οι εκθέτες φτάνουν τους 300 και πολλές φορές τους ξεπερνούν. Ωστόσο εκτός από τους εκθέτες, υπάρχουν οι ταβέρνες και οι καντίνες με τα τραπεζοκαθίσματα, γεγονός που αυξάνει και αυτό τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοιού σε συνδυασμό φυσικά με τους χιλιάδες επισκέπτες που προσελκύει από κάθε γωνιά της χώρας.