Αναπλάσεις πεζοδρομίων στα Ευαγγελικά & κατασκευή φρεατίου συλλογής ομβρίων στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Κοινωνία Πολιτική

Στις προγραμματισμένες παρεμβάσεις συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, για την αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης, στην επίλυση πάγιων καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων και στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών, εντάσσονται οι εργασίες ανάπλασης, στις οδούς Δαγκλή και Παλαιολόγου, αντίστοιχα, στα Ευαγγελικά.

Ειδικότερα, οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα, οι οποίες συνιστούν συνέχεια των παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας (κατασκευή ράμπας πρόσβασης των ΑμεΑ κ.α.) των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο σχολικό κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, επικεντρώθηκαν στην τοποθέτηση κρασπέδων – κυβόλιθων, καθώς και στην κατασκευή όλων των απαιτούμενων υποδομών.

Την ικανοποίησή του για την ταχύτατη ολοκλήρωση των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Συμεωνίδη πραγματοποίησε αυτοψία στις παρεμβάσεις – πέριξ του 5ου δημοτικού σχολείου.

 «Οι παρεμβάσεις διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών, καθώς μέσα από την κατασκευή – διαπλάτυνση πεζοδρομίων και επίστρωση με κυβόλιθους του βασικού οδικού άξονα περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος αναβαθμίζεται και βελτιώνεται η  λειτουργικότητα  της ευρύτερης περιοχής» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο κος Κουκοδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ανάλογες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλο το εύρος του Δήμου Κατερίνης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Τέλος, με σκοπό την προστασία του εξοπλισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης), που βρίσκεται στο υπόγειο των εγκαταστάσεων (οδός Αγ. Παρασκευής) και κατόπιν αιτήματος για τεχνική συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, κατασκευάζεται στο χώρο, φρεάτιο συλλογής ομβρίων