Τρία σύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Πιερίας, δωρεά του Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» Δ. Πασχάλης: «Είναι χρέος όλων μας να στηρίζουμε το έργο σας» (φωτογραφίες +video)

Κοινωνία Πολιτική

Με κάθε επισημότητα με την παρουσία του Υφυπουργού  Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου του βουλευτή Φ.Μπαραλιάκου,  του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, των τριών δημάρχων Κ. Κουκοδήμου, Ε. Γερολιόλιο και Α. Μανώλα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Η. Χατζηχριστοδούλου,  του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας Γ. Τζήμα και εκπροσώπων φορέων  έγινε η τελετή παραλαβής των τριών πλήρως εξοπλισμένων σύγχρονων  ασθενοφόρων οχημάτων, δωρεά του κ. Διονύση Πασχάλη, προέδρου του Ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος και επίτιμου προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιερίας, χθες το απόγευμα στο χώρο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου.

Στο χαιρετισμό της η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πιερίας Δέσποινα Χαρίση ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη για τη μεγάλη δωρεά η οποία θα καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών

 Στη σύντομη ομιλία του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου,  επεσήμανε ότι κάθε πράξη μικρής ή μεγάλης αλληλεγγύης έχει πάντα ξεχωριστή σημασία και αξία. Επιπλέον έρχεται να ενδυναμώσει την αποτελεσματικότητα του στόλου του ΕΚΑΒ Πιερίας την οποία φροντίζουν να πολλαπλασιάζουν οι εργαζόμενοι  με την αφοσίωση τους και τη άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά. «Ως κοινωνία πρέπει να δώσουμε έμφαση τις πράξεις», επεσήμανε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: « Η αλληλεγγύη αποδεικνύει το δείκτη ευαισθησίας κάθε πολιτείας και το μεγαλείο ψυχής κάθε κοινωνίας,  για αυτό είναι σημαντικό να κρατούμε αναμμένη τη φλόγα της προσφοράς».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπευσταθίου αναφέρθηκε στη σημαντική δωρεά του κ. Πασχάλη ο οποίος δεν έχει κάνει μόνο αυτή τη δωρεά βοηθώντας τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, και των εργαζομένων που εργάζονται όλο το χρόνο. «Για να κάνουν την δουλειά τους χρειάζονται δυο πράγματα  απαιτείται η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού αλλά και τα μέσα,  τα εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά. Αυτά τα ασθενοφόρα είναι τα εργαλεία που οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν με απόλυτη επιτυχία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κ. Βασίλης Βάιος Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Πιερίας, ανέφερε: «Με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση, αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να συγχαρώ τους συναδέλφους μάχιμους διασώστες  μας, που καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής με πίστη στην αποστολή τους, αφοσίωση στο έργο τους και ανιδιοτέλεια στην κοινωνική προσφορά τους, παρά τις ελλείψεις που μας δένουν τα χέρια.

κ Διονύση Πασχάλη, Σε αυτή την οικονομική συγκυρία και παγκόσμια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε,  πλαισιώσατε και αγκαλιάσατε μία προσπάθειά χωρίς καμία ιδιοτέλεια, με απώτερο σκοπό το συμφέρον της περιοχής μας σε μία δύσκολη εποχή για όλους μας Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον συνεχών αλλαγών, οι διασώστες καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε συνεχώς, να διατηρούμε ζωντανή την επαφή με τη γνώση και να υπηρετούμε την υψηλή ιδέα της υγείας χωρίς μεμψιμοιρίες. Προσπαθήσαμε χωρίς αναστολές και δισταγμούς απέναντι στις κατά περιόδους πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, να διεκδικήσουμε αυτά που στην υπηρεσία των πολιτών αναλογούν. ΜΑΤΑΙΑ!

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτήν την ώρα, καλούμεθα όλοι εμπνεόμενοι από τις ανθρώπινες αξίες που μας διδάσκετε, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, εκτελώντας την αποστολή μας και το χρέος μας ως επαγγελματίες υγείας. Θέλω από καρδιάς να σας δώσω συγχαρητήρια για την επιλογή των συνεργατών σας. Έχουν προσωπικά την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας. Νοιάζονται πραγματικά και ειλικρινώς διέθεσαν το χρόνο τους στην αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους στο έργο μας.Συμβάλατε καταλυτικά στην άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει. Μας αφουγκράζεστε. Είστε χωρίς καμιά έκπτωση στην άσκηση του ρόλου σας, έχοντας επίγνωση του λειτουργήματος που ασκείτε και με επαγγελματική συνείδηση, καταβάλατε και καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρετε μια καλύτερη ζωή, όσο το δυνατόν ομαλότερη και πιο φιλική προς τους διασώστες και τους πολίτες της Πιερίας, καλύπτοντας τις αδυναμίες και αστοχίες του συστήματος. Συμβάλετε, στο μέτρο που σας αναλογεί, στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανόρθωση του τόπου. Ανήκετε σε αυτούς που καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και τις αξίες του πολιτισμού μας, αλλά και την ελπίδα ότι ένας άλλος κόσμος δικαιοσύνης, προόδου και ευημερίας είναι εφικτός. Σας ευχαριστούμε γι αυτό. Συστρατευτήκατε εσείς και οι συνεργάτες σας  στην προσπάθειά μας με τον πιο παραγωγικό τρόπο, αθόρυβα και με υψηλές ηθικές αξίες που ανυψώνουν με την όλη παρουσία και τη στάση σας, το φρόνημα μας. Όταν τα λόγια είναι πράγματι φτωχά, μόνο ένα ευχαριστώ δεν φτάνει».

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5kVHoRMaB2Y[/youtube]

Η νομική σύμβουλος του Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη»

Η νομική σύμβουλος του Ιδρύματος κα Ιωάννη Παπαδιαμαντή αναφέρθηκε στις δωρεές που έγιναν από το ίδρυμα «Διονύση Α. Πασχάλη» όπως  το Νοέμβριο του 2016 όταν παραδόθηκε το κτίριο του ΕΚΑΒ εξοπλισμένο πλήρως στους εργαζόμενους. «Τρία υπερσύγχρονα ασθενοφόρα άρτια εξοπλισμένα με όλες τις τεχνικές  προδιαγραφές του ΕΚΑΒ με ότι πιο σύγχρονο και εύχρηστο σε εξοπλισμό  με φορεία καρέκλες ασθενών, απινιδινωτές αναπνευστήρες έτσι ώστε να μπορείτε να εκτελείτε την εργασία σας με αξιοπρέπεια. Που ανανεώνουν το στόλο σας και σας δίνουν δύναμη να συνεχίσετε το έργο σας», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα Παπαδιαμαντή.

Στον χαιρετισμό τους οι τρεις δήμαρχοι εξήραν την αξιέπαινη πράξη του κ. Πασχάλη, της δωρεάς  προς τους κατοίκους της Πιερίας, όπως επίσης και ο βουλευτής κ.Μπαραλιάκος, αλλά και άλλοι επίσημοι που πήραν το λόγο.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XWZuOAJJYzE[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=R6fLknas2YU[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8TnduLg8UYI[/youtube]