80 μετρητές σακχάρου παρέδωσε ο Σύλλ.Διαβητικών Πιερίας στη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης

Κοινωνία Πολιτική

Με πρωτοβουλία τής Προέδρου τού Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ), παραδόθηκαν στη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης 80 αξιόπιστοι μετρητές σακχάρου καθώς και ταινίες μετρήσεων σακχάρου. Πρόκειται για μετρητές ακριβείας, η παράδοση και παραλαβή των οποίων έγινε το πρωί της Τρίτης 23/6/2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Η πρωτοβουλία αυτή προωθήθηκε προκειμένου να ωφεληθούν δημότες που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Η κίνηση έγινε για να διασφαλιστεί ότι οι δημότες με Σακχαρώδη Διαβήτη που εξυπηρετεί η Δομή, μπορούν να πετυχαίνουν καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου τους καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί, κυκλοφορούν στην αγορά και κάποιοι μετρητές σακχάρου που δεν είναι αξιόπιστοι.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη κ. Νταντάμη αποδέχθηκε τη δωρεά τού Συλλόγου Διαβητικών και παρέλαβε το υλικό αυτό με την παρουσία τού αρμοδίου Αντιδημάρχου, Γιώργου Τσιαλού ο οποίος και υπέγραψε το πρωτόκολλο παραλαβής των υλικών, στελεχών τής Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φάνης Τερζόπουλος.

Η κ. Νταντάμη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την κ. Ουσταμπασίδου για την παράδοση μετρητών ακριβείας καθώς και ταινιών, διότι, όπως είπε, οι μετρητές ακριβείας συμβάλλουν όντως στην καλύτερη διαχείριση της υγείας όσων δημοτών πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και εξυπηρετούνται από τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης.