Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ομιλία στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης:«Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Βουλής κατά τη διάρκεια της καραντίνας και η ανάδειξη των νέων, χρήσιμων δράσεων» (video)

Πολιτική

Η Βουλευτής, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, συγκάλεσε χθες την αρμόδια επιτροπή με προσκεκλημένους την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης, κυρία Ελένη Δρούλια, τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων, κ.Γιώργο Αγγελόπουλο και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατήρησης και Συντήρησης Έντυπου Υλικού και Έργων Τέχνης, κυρία Μαρία Σακελλαρίου.

    Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, κ. Κώστας Μαυριάς και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης. 

   Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν για  τις δράσεις και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Βουλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

   Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής, «η Βιβλιοθήκη μπορεί να έκλεισε τρόπον τινά τις φυσικές της πύλες προς το ευρύ κοινό, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι έπαψε να λειτουργεί ή ότι διέκοψε την επικοινωνία και την αμφίδρομη σχέση της με τους πολίτες. Το αντίθετο μάλιστα.

  Η έμφαση στο χρονικό αυτό διάστημα δόθηκε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης με τη δημιουργία μίας τεράστιας συλλογής συνδέσμων και άρθρων έγκριτων επιστημονικών περιοδικών από την οποία οι χρήστες μπορούν να αντλήσουν κάθε είδους πληροφορία σχετικά με την έρευνα και τις δράσεις για την καταπολέμηση του κορωνοιού, τη λειτουργία των κοινοβουλίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και τις οικονομικές και κοινωνιολογικές συνέπειες του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου».

   Στα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους Προισταμένους για την πρόοδο της Μόνιμης Ελληνικής Έκθεσης στο Άουσβιτς της Πολωνίας, μιας ιδιαίτερα σημαντικής έκθεσης, αφιερωμένης στα θύματα των Ελλήνων Εβραίων στο Άουσβιτς καθώς και για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχει το Τμήμα Διατήρησης και Συντήρησης Έντυπου Υλικού και Έργων Τέχνης της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7JKOQ6tbOaI&feature=emb_logo[/youtube]