Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ε. Ξυπτερά – Λάμπρου για το απαγορευτικό στους Σέρβους τουρίστες: “Ακόμη ένα χτύπημα στον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό τουρισμό. Μεγάλη δυσφήμιση ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα”

Κοινωνία Τουρισμός

Την έντονη αντίδραση για όσα συνέβησαν σήμερα με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα Σέρβων, εκφράζει σε ανάρτηση της στα social media η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος της ΠΟΞ κα.Ευαγγελία Λάμπρου Ξυπτερά.


Η ανάρτηση

Αξιότιμοι κύριοι στην κυβέρνηση, δεν μπορούσατε να το ανακοινώσετε πιο μπροστά;

Ακόμη ένα χτύπημα στον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό τουρισμό. Μεγάλη δυσφήμιση ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα. Η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της όχι μόνο στους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και σε όλες τις τουριστικές αγορές .
Την μία στιγμή ο πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα ανακοίνωνει ότι τα σύνορα ανοίγουν στις 15/6 και την άλλη ξαφνικά, στις 14/6 , χωρίς καμία άλλη ενημέρωση εκδίδεται ΦΕΚ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα μέχρι τις 30/6.
Οργή και αναστάτωση στους ξενοδόχους που με μηδενικές κρατήσεις και με πολλές οικονομικές δυσκολίες ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία τους. – Πρωτόκολλα προμήθειες προσλήψεις-. Πως θα κάνουμε προγραμματισμό όταν όλα αλλάζουν στο παρά πέντε και χωρίς προειδοποίηση ;
Και αφού εμάς στη Βόρεια Ελλάδα δεν μας υπολογίζετε, φαίνεται ότι απαξιώνετε και τα τουριστικά γραφεία των ξένων χωρών που προγραμμάτισαν, αλλά και τους επισκέπτες που πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν;

Έφτασαν μετά από ώρες ταξιδιού στα σύνορα και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.
Μεγάλη ταλαιπωρία για τους Σέρβους τουρίστες. Μετά από αυτό μάλλον δεν θα αποφασίσει να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα ούτε από τις Βαλκανικές χώρες τους επόμενους μήνες.