Προληπτικοί καθαρισμοί φρεατίων ομβρίων υδάτων στον πεζόδρομο Κατερίνης

Κοινωνία

Καθαρισμούς φρεατίων ομβρίων υδάτων πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιουνίου, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας στους πεζόδρομους των οδών Αθηνάς και Κύπρου, στο κέντρο της Κατερίνης, με στόχο να μην πλημμυρίζουν τα φρεάτια όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις. Τη διαδικασία, που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, έφερε σε πέρας συνεργείο υπαλλήλων το οποίο αφαίρεσε φερτά υλικά που για καιρό υπήρχαν εκεί.

Ως προς τα φερτά υλικά, πρόκειται για ξερά χόρτα, σκουπίδια ή και κάποια χώματα που σιγά σιγά συσσωρεύονται στα φρεάτια, συνήθως ύστερα από βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να τα φράζουν και να εμποδίζεται η ροή του νερού κατά τις βροχοπτώσεις.

Επίσης, σκουπίδια στα φρεάτια ρίχνουν και κάποιοι διερχόμενοι αλλά και ορισμένοι καταστηματάρχες (π.χ. γόπες και στάχτες τσιγάρων κλπ.), οπότε, εάν τα φρεάτια μείνουν για καιρό ακαθάριστα, τα νερά τής βροχής εγκλωβίζονται και πλημμυρίζουν…

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Ως προς την καθαριότητα, δίνουμε προσοχή όχι μόνο σε σκουπίδια επί των δρόμων και των πεζοδρομίων αλλά και σε σκουπίδια που συσσωρεύονται σε φρεάτια ομβρίων υδάτων σε πεζόδρομους και αλλού. Αυτή τη φορά καθαρίσαμε σκουπίδια από δύο οδούς στον πεζόδρομο. Θα συνεχίσουμε τέτοιου είδους δράσεις και σε άλλες οδούς.

Το έργο καθαρισμού φρεατίων ομβρίων υδάτων που κάνουμε έχει προληπτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι αποτρέποντας πλημμυρικά φαινόμενα διευκολύνουμε την ακώλυτη διέλευση διερχόμενων πεζών ενώ προφυλάσσουμε και τα καταστήματα από διάφορους κινδύνους. Η παρούσα Δημοτική Αρχή προσπαθεί κυρίως όχι να θεραπεύει καταστάσεις αλλά να τις προλαμβάνει. Αυτό είναι καθημερινό μας μέλημα».