Δήμος Κατερίνης: Σχολεία της Πιερίας και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας καθημερινά στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου για την κορυφαία έκθεση: «Από τον Παρθένη στον Μόραλη»

Πολιτισμός

Με μεγάλη ανταπόκριση σχολείων από κάθε γωνιά της Πιερίας, καθώς και από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζεται το πρόγραμμα επισκέψεων στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου, όπου πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο: «Αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής του 20ου αιώνα από τον Παρθένη στον Μόραλη».

Όπως είναι γνωστό, στο κτίριο – στολίδι για την Κατερίνη φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφικής που ταξίδεψε ποτέ στην Ελληνική Περιφέρεια, μια κορυφαία καλλιτεχνική συνύπαρξη των πιο σημαντικών Ελλήνων εικαστικών δημιουργών του 20ου αιώνα. 

Οι μαθητές και το ευρύ κοινό ενημερώνονται για την ταυτότητα των έργων με την συνδρομή των εθελοντών και με την επιμέλεια της συντονίστριας του προγράμματος – δημοτικής συμβούλου Ροδής Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, ενώ δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τους πίνακες και την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο υπάρχει και η δυνατότητα των επισκεπτών να πληροφορηθούν για το κάθε έργο τέχνης,μέσω της εφαρμογής QR CODE με την συνδρομή WI – FI. Για την οργάνωση της έκθεσης, η οποία ολοκληρώνεται στις 24 Μαρτίου συμπράττουν η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), ενώ την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.