Δήμος Κατερίνης: Ράμπα ΑμεΑ & κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο 5ο δημοτικό σχολείο

Κοινωνία Πολιτική

Η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών  στο σχολικό κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, η αύξηση της ασφάλειας και η βελτίωση της λειτουργικότητας  της ευρύτερης περιοχής επιτυγχάνεται μέσα από την κατασκευή – διαπλάτυνση πεζοδρομίων και επίστρωση με κυβόλιθους του βασικού οδικού άξονα περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος.

Παράλληλα, με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στους χώρους της σχολικής μονάδας πρόκειται να κατασκευασθεί & ράμπα πρόσβασης των ΑμεΑ.

Τις εργασίες συντονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία παρέμβαση με κοινωνικό πρόσημο, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα για όλους τους μαθητές, με έμφαση στην προκειμένη περίπτωση  στην προσβασιμότητα και από τους μαθητές με κινητικές δυσκολίες. Υπενθυμίζω ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», προκειμένου να κατασκευασθούν ράμπες και χώροι υγιεινής για άτομα με αναπηρία στα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας».

Τέλος, εργασίες για τη σηματοδότηση, την έντονη διαγράμμιση επί του οδοστρώματος, προκειμένου να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια οι μαθητές κατά την είσοδο κι έξοδο από το σχολείο τους εκτελούνται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων της  Κατερίνης.

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου