Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου σε νέο κύκλο τηλεδιασκέψεων με τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας

Οικονομία Πολιτική

Συγκεκριμένες προτάσεις, για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, έθεσε υπόψιν του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκη Μπάφα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας καθώς και του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μπρατάκου.

Επρόκειτο για τη δεύτερη, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, διαδικτυακή επικοινωνία με πρωτοβουλία της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, η οποία, εγκαινιάζοντας νέο κύκλο τηλεδιασκέψεων, κατέγραψε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς  του επιχειρηματικού κόσμου σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου επανέλαβε για πολλοστή φορά την πρόταση του Επιμελητηρίου Πιερίας για χρηματοδότηση των επιταγών και των αντίστοιχων τιμολογίων των επιχειρήσεων με τη μορφή FACTORING εγγυημένου από το κράτος.

Εξάλλου, ενόψει της τουριστικής περιόδου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μετέφερε, μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό σχετικά με τους περιορισμούς που ισχύουν στον αριθμό των επιβατών στα λεωφορεία και στα Ι.Χ. Αναφερόμενος ειδικά στην Πιερία, που σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον οδικό τουρισμό, υπογράμμισε την ανάγκη, κατόπιν διακρατικών συμφωνιών, τα λεωφορεία να ταξιδεύουν με πληρότητα 100%, όταν μάλιστα κάτι αντίστοιχο δρομολογείται και για τα αεροπλάνα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπάφας αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο των Επιμελητηρίων στη διαμόρφωση των πολιτικών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. “Η στενή συνεργασία και η διαρκής επικοινωνία της Γραμματείας με τα Επιμελητήρια θα αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την ευημερία των πολιτών” σημείωσε ο κ. Μπάφας.