Υλική και ηθική ανταμοιβή εγκρίθηκε για όλα τα στελέχη και από την Πιερία, που συμμετείχαν έστω και κατ’ ελάχιστον στον Έβρο -8 ΗΕΕ (περίπου 200 ευρω)και τιμητική άδεια 10 ημερών

Κοινωνία Πολιτική

Μια υλική και μια ηθική ανταμοιβή έχει εγκρίνει για όλα τα στελέχη που συμμετείχαν έστω και κατ’ ελάχιστον στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Λαλούσης.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του Armyvoice.gr έχει ήδη υπογραφεί διαταγή να πληρωθούν 8 ΗΕΕ (περίπου 200 ευρώ) σε κάθε στέλεχος που υπηρετεί στον Έβρο και σε κάθε στέλεχος το οποίο πήγε για υπηρεσία έστω και για λίγες ημέρες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Φυσικά συμπεριλαμβάνονται και τα στελέχη της Πιερίας οι οποίοι θα πάρουν τον επίδομα και την τιμητική άδεια, καθώς και η Ταξιαρχία συνέβαλλε στον Έβρο.

Οι οικονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη συντάξει καταλόγους με τους δικαιούχους και αναμένεται τις επόμενες ημέρες τα χρήματα να πιστωθούν στους λογαριασμούς.

Επιπλέον έχει δώσει οδηγίες, όπως έγινε και με τους στρατιώτες, να δώσουν δέκα ημέρες τιμητική άδεια στο προσωπικό ως ηθική ανταμοιβή για την προσφορά του και την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων, που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη επιτυχία στον Έβρο.

Το θέμα είχε αναδείξει από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός στην χορήγηση οικονομικού βοηθήματος, ενώ από τους πρώτους είχαν αναφερθεί στο θέμα οι ”χακί” συνδικαλιστές Θωμάς Ντιντιός, Ανέστης Τσουκαράκης και Άρης Κασιδόπουλος, οι οποίοι και δικαιώθηκαν.

πηγή:κranosgr.com, armyvoice.gr