14 κοινωνικοί λειτουργοί από Ελλάδα και Κύπρο ένωσαν τις φωνές τους και δημιούργησαν εν μέσω κρίσης Covid-19, ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο «Δε σας έχουμε ξεχάσει», για να ενδυναμώσουν τους μαθητές των σχολείων – Συμμετέχει και η Κατερίνη (video)

Κοινωνία

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, υπερηφάνεια και ελπίδα σας παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο «Δε σας έχουμε ξεχάσει», που δημιουργήσαμε εν μέσω κρίσης Covid-19, για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές των σχολείων.

14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώσαμε τις φωνές μας, για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του. Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας- δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδακτόρισσα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ., Αγάπης Κανδυλάκη.

Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου Καπλάνης Κωνσταντίνος Ιωάννου Μαριλένα Χυδίρογλου Λεμονιά Κασσά Μαρία Κολοκοτρώνη Ζωή Φαρμάκη Στυλιανή Λεοντίου Άντρη Γιαννέλου Ευαγγελία Τσώνη Πολυξένη Μπαγιώκη Μαρία Σκραπαλή Φωτεινή Σκουμή Αλεξάνδρα Χάρου Βασιλική Μαργαρίτη Έλενα

Συντελεστές Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος

Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος

Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος

Μοντάζ: Τόμτσης Γιάννης, Φαρμάκη Στυλιανή Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή

Το έργο υποστηρίχθηκε από από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» (Αριθμός Υποτροφίας:560).