Αρχαίο θέατρο Δίου: Εγκαινιάστηκαν οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις από την υπουργό Πολιτισμού (Φωτογραφίες)

Κοινωνία Πολιτισμός

Μια νέα εικόνα αναβαθμισμένη του αρχαίου θεάτρου Δίου είδαν χθες οι επισκέπτες που παραβρέθηκαν στην έναρξη του 53ου φεστιβάλ Ολύμπου, που περιλαμβάνουν νέα καθίσματα και φωτισμό. Η υπουργός Πολιτισμού κήρυξε την έναρξη του φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις του οποίου θα διαρκέσουν ως το Σεπτέμβριο επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ενα ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο όχι μόνο της Πιερίας αλλά και της Ελλάδας,

Νωρίτερα επισκέφτηκε την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου με το πωλητήριο, το αναψυκτήριο και τους χώρους υγιεινής, ενώ αναφέρθηκε στο αντιπλημμυρικό έργο το οποίο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι πλέον σε φάση δημοπράτησης. “Το Δίον, μαζί με άλλους πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως οι Δελφοί, ο Μυστράς, τα Μάλια, η Φαιστός, θα είναι στους πρώτους χώρους στους οποίους αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες συνέπειες της κλιματικής κρίσης επί της πολιτιστικής κληρονομιάς”, τόνισε η κ. Μενδώνη.

Ειδική αναφορά έκανε στον Έλληνα αρχαιολόγο Δημήτρη Παντερμαλή ο οποίος υπήρξε επικεφαλής των ανασκαφών στο Δίον για πολλές δεκαετίες. “Όταν έφυγε από ανάμεσά μας ο Δημήτρης Παντερμαλής, είπα ότι πρέπει να κάνουμε και μία ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Και αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί, έχουμε τις πιστώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και η αρμόδια Διεύθυνση Μελετών Εκτέλεσης Έργων Μουσείων έχει πλέον δρομολογήσει και την αποκατάσταση του αρχαιολογικού μουσείου”, σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Ακολούθησε η συναυλία με τίτλο “Σεργιανίζοντας” από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.