Αυστρία – Klangefurt: “Χρυσά” τα παιδιά της Κατερίνης στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων – Η απονομή (Βίντεο)

Αθλητικά

Κορυφή στο ποδόσφαιρο & ψηλά στην κατάταξη το μπάσκετ κοριτσιών

Ι.Ντούμος:  «Άξιοι πρεσβευτές της νέας γενιάς και του αθλητισμού του τόπου μας»

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της επιστρέφει στην Κατερίνη, η ομάδα U18 ποδοσφαίρου της πόλης μας, που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση νέων, στο Klangefurt της Αυστρίας. Οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της Κατερίνης επικράτησαν στον τελικό με σκορ 2- 0 της Αυστριακής, Youth Point Don Bosco και νωρίτερα με 3- 0 στον ημιτελικό επί της NK Krsko Posavje, Σλοβενίας. Την τιμητική 5η θέση κατέλαβαν τα κορίτσια (U19) του μπάσκετ, καθώς και τα αγόρια (U15) στο ποδόσφαιρο.

Τις προσπάθειες των αθλητών μας παρακολούθησαν από κοντά ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος και ο Αντιδήμαρχος,  Νίκος Τσιαμπέρας. «Είσθε άξιοι πρεσβευτές της νέας γενιάς και του αθλητισμού του τόπου μας. Μας κάνατε υπερήφανους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής διάκρισης: στο προπονητικό, ιατρικό τιμ και στους εθελοντές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στα highlights της διοργάνωσης η παρέλαση των νέων της Κατερίνης με τη γαλανόλευκη, στο στάδιο “στολίδι” των αγώνων, γέμισε χαρά και υπερηφάνεια όλα τα μέλη της αποστολής του Δήμου Κατερίνης, που με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Ιωάννη Ντούμο, παρακολούθησαν την επίσημη τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων και φυσικά το ενθουσιώδες κλίμα κατά τη διάρκεια των απονομών στα «χρυσά παιδιά» της Κατερίνης.

Όπως προαναφέρθηκε τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησαν στους αγώνες: ομάδες ποδοσφαίρου αγοριών, U18 (προπονητής – Αστέριος Γιώτσας, βοηθός Γιώργος Μπεκιάρης), U15 (προπονητής – Λευτέρης Φωτιάδης, βοηθός  Βασίλης Βασιλειάδης),  καθώς και ομάδα μπάσκετ κοριτσιών U19 (προπονητής – Στέλιος Παπαϊωάννου).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η  Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων, διοργανώθηκε το χρονικό διάστημα 20 έως 23 Ιουνίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 7000 περίπου  αθλητές – αθλήτριες από 30 χώρες, σε 10 διαφορετικά αθλήματα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Δημαρχείο Moosburg

Τέλος, στο περιθώριο των αγωνων ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος μετέβη στο Δημαρχείο Moosburg,  ενημερώθηκε  από τον Δήμαρχο, Herbert Gaggl για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, των δομών και των υπηρεσιών του.  Επιπλέον, αντάλλαξε απόψεις για τους τρόπους ενίσχυσης της αδελφοποίησης Κατερίνης και Moosburg, ενώ ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο, Herbert Gaggl, σε Πάρκο της πόλης, το οποίο σε μια συμβολική και τιμητική κίνηση  φέρει το όνομα  «Πάρκο των Πιερίδων Μουσών». 

Ο κος Ντούμος και όλα τα μέλη της αποστολής του Δήμου δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν, «για την εγκάρδια θερμή υποδοχή και φιλοξενία,  τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη – πόλης Moosburg, Herbert Gaggl και τους συνεργάτες του».