Επίσκεψη της Αν. Καθηγήτριας Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθύντριας της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Δίου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Πολιτισμός

Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, δέχθηκε στο γραφείο της Αν. Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Δίου, κα Ελένη Παπαγιάννη, την Αρχαιολόγο και Μέλος της Ανασκαφής, κα Μαρία Ιατρού, τον Αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κο Θανάση Καλαϊτζή και τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, κο Γιώργο Καραλή, προκειμένου να συζητηθεί η προώθηση και η αξιοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου Δίου και της ευρύτερης περιοχής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενσωμάτωση της ιστορίας του Δίου, της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον μέσω πολιτιστικών δράσεων και διαδρομών. Συζητήθηκαν σχέδια που αφορούν δράσεις που θα λάβουν χώρα μέσα στο έτος, αλλά και μακροπρόθεσμοι στόχοι αναφορικά με την πολιτιστική ανάπτυξη.

Παράλληλα συζητήθηκε η διοργάνωση της ημερίδας με θέμα ”Ερευνώντας το αρχαίο Δίον ΙΙ” που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια. Την ημερίδα διοργανώνει η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δίου, με συνδιοργανωτές -εκτός από την Π.Ε. Πιερίας- το Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.