Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Κατερίνης του Συλ. Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας με θέμα την κατάθλιψη «Από το σκοτάδι στο φως»

Πολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας Κατερίνης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας με θέμα την κατάθλιψη «Από το σκοτάδι στο φως».

Βασισμένη στην ταινία μικρού μήκους «Άραγε πόσο ζεις;» που προσπαθεί να παρουσιάσει την ζωή μιας τριανταπεντάχρονης γυναίκας η οποία έχοντας φαινομενικά την ζωή της σε τάξη, κάτι την προβληματίζει. Κάνοντας την να αναρωτιέται για το αν ζει πραγματικά την ζωή της ή απλώς υπάρχει, της σκηνοθέτριας Μαρίας Ειρήνης Τζήκα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η Ζωή Χατζηκυριάκου, Ψυχολόγος γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης-Ψυχιατρικού τομέα, θα παρουσιάσει τα ζητήματα: Τι είναι η κατάθλιψη? Πως μπορούμε να την διαχειριστούμε η και να την αντιμετωπίσουμε? Είναι η τέχνη τρόπος αντιμετωπίσεις τις κατάθλιψης?

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Δήμου Αθανάσιος, Ελένη Ποπκιώση, Κατσαβού Ευγενία, Λίβας Δημήτρης, Μακρίδης Σταύρος Μένη Σεϊρίδου, Ντόρα Ελένη, Τζήκα Μαίρη, Φτάρας Παναγιώτης.

Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Άραγε πόσο ζεις;» στον ίδιο χώρο.

Εγκαίνια: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024.

Διάρκεια: 17 – 23 Ιουνίου 2024.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 18:30 – 21:30.

Συντονισμός εκδήλωσης: Τάνια Μήλιου

Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Φτάρας.

Είσοδος ελεύθερη.