Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο “Αυτοπροσδιορισμός”

Πολιτισμός

 Η Εφορία Λόγου και Τέχνης της Ε.Π.Μ. στο πλαίσιο των Εαρινών Ημερών Μουσών 2024, προωθώντας για μια ακόμη φορά ντόπιους καλλιτέχνες, πραγματοποίησε το Σάββατο 08 Μαϊου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο “Αυτοπροσδιορισμός”.

Οι καλλιτέχνες του τόπου μας Ελένη Μανουσαρίδου και Γιάννης Τσιγάρας, προβλημάτισαν το φίλο κοινό της πόλης μας με τα έργα τους, θέτοντας ερωτήματα ύπαρξης, όπως τόνισε η κα. Εύα Αλβανού που προλόγισε την εκδήλωση. Στη συγκεκριμένη έκθεση μπορεί ο επισκέπτης να διακρίνει τους διαφορετικούς ρόλους και τρόπους ζωής της γυναίκας, όπως αυτά προσδιορίζονται από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση της. 

Η μαντίλα, το χτένισμα, τα ρούχα και τα παπούτσια μας, μαρτυρούν το βίο που διάγουμε και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας .

Μάνα, Κόρη, Σύζυγος, Αδελφή, Φίλη, Εργαζόμενη, Νοικοκυρά. Μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών περνά ολόκληση η ύπαρξη, ο ρόλος, οι περιορισμοί, οι ελευθερίες, η δίψα για ζωή κι αναγνώριση, πέρα από κοινωνικά, οικονομικά και  φυλετικά χαρακτηριστικά , που δυστυχώς μας περιορίζουν αλλά και μας προσδιορίζουν.

Την εκδήλωση συντόνισε η Έφορος Λόγου και Τέχνης της Ε.Π.Μ., Σοφία Χαραλαμπίδου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 18:00  –  21:00 , έως την Παρασκευή 14 Μαϊου.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.