Η γαστρονομική ταυτότητα της Πιερίας σε πρώτο πλάνο στη Ρουμανία – “Ταξίδι στην Ελληνική γαστρονομία” στο Βουκουρέστι από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τον ΕΟΤ

Γεύσεις Τουρισμός

Μία εξαιρετική εμπειρία γευσιγνωσίας υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, υπό την αιγίδα της Ελληνικής  Πρεσβείας της Ρουμανίας, στις εγκαταστάσεις της  Ρουμανικής εταιρείας BILANCIA.

Στην εκδήλωση με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» πλήθος Ρουμάνων προσκεκλημένων τηλεοπτικών δικτύων, δημοσιογράφων, travel & food bloggers και επαγγελματιών της εστίασης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικές τοπικές συνταγές μαγειρεμένες live cooking με τοπικά προϊόντα  από την Πιερία.

 Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα και  πρακτορεία ειδήσεων, διαδικτυακά ΜΜΕ , bloggers και influencers με αποτέλεσμα την ευρεία προβολή της Πιερίας και του ελληνικού τουρισμού γενικότερα στην αγορά της Ρουμανίας.

Το τηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ κατέγραψαν την μαγειρική επίδειξη και τα εξαιρετικά πιάτα που προετοίμασε ο ξεχωριστός Πιεριέας chef Δερμίσης Δημήτρης, ενώ δόθηκε και πληθώρα συνεντεύξεων από τον Προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Γιώργο Σταφυλάκη τον Προϊστάμενο Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στην Ρουμανία κ. Παντελή Γιαννούλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη  ο οποίος αναφέρθηκεστην γαστρονομική πανδαισία των ντόπιων συνταγών των Ακτών Ολύμπου, προβάλλοντας παράλληλα την Πιερία ως ένα 12μηνο προορισμό για όλο τον χρόνο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του ΕΟΤ  για ανάδειξη αυθεντικών τουριστικών εμπειριών που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει όλες τις εποχές του έτους καθώς και τον εμπλουτισμό της εικόνας και τη δημιουργία μιας μοναδικής «ταυτότητας» για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης καθοριστικής σημασίας ήταν η συμμετοχή και στήριξη της εξειδικευμένης ομάδας στο χώρο του επισιτισμού «Consulting Ratatouille» και του βραβευμένου  chef Δημήτρη Δερμίση,  αλλά και της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, με την οποία η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Τη δράση εξωστρέφειας της τοπικής γαστρονομίας, στήριξαν και συμμετείχαν, επιχειρήσεις της Πιερίας, τους οποίους η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας ευχαριστεί θερμά για την αμέριστη υποστήριξη σε όλες τις δράσεις που υλοποιεί.

Στην εκδήλωση με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» συμμετείχαν επίσης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς:

ΠITΣIAΣ Α.Ε

BAΣIΛIAΔHΣ MANABIKH

KΩTIKAΣ ΓH OΛYMΠOY MEΛI

EΞOΠΛIΣTIKH ΠIEPIAΣ

MEPIMNA ΠAIΔIOY KATEPINHΣ

ΦOYΡKIΩTHΣ KPΕΟΠΩΛΕΙΟ

FISH MARKET GREGORY