Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον Όλυμπο – Παρουσίαση από τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Β. Γερολιόλιο στην ημερίδα του Υπ. Τουρισμού και του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Τουρισμός

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον Όλυμπο και την ευρύτερη παρολύμπια περιοχή παρουσίασε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, κατά την ομιλία του στην ημερίδα «Εναλλακτικός Τουρισμός – Καινοτόμες Προσεγγίσεις» το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2024.

Στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού και  TourLab) σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, συμμετείχαν και μίλησαν επιστήμονες, επαγγελματίες τουρισμού καθώς εκπρόσωποι φορέων. Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, αναφέρθηκε στην Εθνική Σχεδίαση για τον Τουρισμό Ειδικού Ενδιαφέροντος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Σταμάτης Αγγελόπουλος.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, συμμετείχε στη «συζήτηση στρογγυλής τράπεζας» με θέμα «Επαφή με τη φύση» που συντόνισε ο Δρ. Ευάγγελος Χρήστου. Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν επίσης οι εξελίξεις σε περισσότερες δημοφιλείς μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Τον Δήμαρχο συνόδευε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Τουρισμού, Σοφία Ζουρζούρα και η ειδική συνεργάτης για θέματα τουρισμού, Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, ενώ την ημερίδα συντόνισε η Μαρία Αγοραστού.