Πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας η γενική συνέλευση του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Τουρισμός

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έλαβε χώρα η γενική συνέλευση του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  (Π.Ο.Τ.Α.Π.) με θέμα την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη γενική συνέλευση, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοκιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας–Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο Πρόεδρος  της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας κ. Κώστας Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Μόσχος Λεοντιάδης, ο Πρόεδρος του «Olympus Marathon» κ. Άρης Νίκας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κατερίνης κ. Γιώργος Παρθενίδης, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου κ. Δημήτρης Χασιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Δημήτρης Τοπαλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Οδυσσέας Μανωλόπουλος,  ο Αντιπρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Ηλίας Παπάζογλου,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Δ.Δ. Ελατοχωρίου κα Βανέσσα Βέντσελ και η εκπρόσωπος του Συλλόγου στον ΠΟΤΑΠ κα Παναγιώτα Δρούγκα, η εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Κώστας Σπανός και ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού κ. Νίκος Πούλιος.

Ο κ. Γιώργος Καραλής αναφέρθηκε στην προώθηση και ανάδειξη του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της Πιερίας μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και με τις συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ο στόχος όλων μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και εργαζόμαστε συνεχώς και διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Π.Ο.Τ.Α.Π. αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας».

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο Π.Ο.Τ.Α.Π.  θα συνεχίσει τον καταλυτικό του ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση του πιερικού τουριστικού προϊόντος, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό  δράσεων τουριστικού περιεχομένου,
ενώ κατά τη συνεδρίαση  διαφάνηκε η αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους φορείς.

Στο τέλος της γενικής συνέλευσης  διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. το οποίο θα απαρτίζεται από την κα Σοφία Μαυρίδου, την κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, τον κ. Γιώργο Καραλή, την κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου, τον κ. Δημήτρη Τοπαλίδη, τον κ. Στέλιο Ούζα, την κα Αφροδίτη Μπέλλου, τον κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη, τον κ. Κων/νο Σιμόπουλο, τον κ. Άρη Νίκα, τον κ. Οδυσσέα Μανωλόπουλο.

Τις προσεχείς ημέρες τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Τ.Α.Π. θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. και να πραγματοποιηθεί  η κατανομή θέσεων και αξιωμάτων κατά τα προβλεπόμενα στα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του.