Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Κουτρούπα: «Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στους Πιεριείς, σε όλα τα μεγάλα και μικρά τους προβλήματα»  – Οι ευρωεκλογές και το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ

Social & Local Κοινωνία Πολιτική

Για το ΠΑΣΟΚ και  τις ευρωεκλογές, την καθημερινή επαφή με τους πολίτες αλλά και για τα  μελλοντικά του σχέδια, αναφέρθηκε  σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού ο γνωστός ιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, κ. Κωνσταντίνος Κουτρούπας.

Ο κ. Κουτρούπας μίλησε για την καθημερινή επαφή που υπάρχει  με τους πολίτες η οποία δεν σταμάτησε ποτέ, τις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο χρόνο από το ΠΑΣΟΚ για την Πιερία οι οποίες μεταφράζονται σε τέσσερις Επερωτήσεις για διάφορα ζητήματα του νομού,  υπογραμμίζοντας πως «πρωταρχικός μου στόχος είναι να βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες, αρωγός σε κάθε τους πρόβλημα».

Ο κ. Κουτρούπας αναφέρθηκε ακόμη στην κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών, το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ και τους φόβους που εκφράζονται για υψηλά ποσοστά αποχής.

Η συνέντευξη

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα πάει στην κάλπη;

Το μεγάλο στοίχημα, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και εμού προσωπικά, είναι να εξηγήσουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες πολίτες την κρισιμότητα των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Είναι πολύ σημαντικό να μας εκπροσωπήσουν ευρωβουλευτές ικανοί και άξιοι. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεσπίζει νόμους που μας επηρεάζουν όλους. Για το περιβάλλον, την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τις κοινωνικές πολιτικές, τα δικαιώματα των καταναλωτών, την οικονομία, το κράτος δικαίου και πολλά άλλα. Στις μέρες μας, κάθε σημαντικό εθνικό θέμα έχει επίσης μια ευρωπαϊκή διάσταση.

Εξάλλου, πάνω από 70% των νόμων του ελληνικού κράτους, αποτελούν κοινοτικές οδηγίες.

Η ψήφος μας είναι κρίσιμη για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Καλώ, λοιπόν, τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, να ασκήσουν μαζικά το εκλογικό τους δικαίωμα.  Να μην αφήνουν να λαμβάνονται αποφάσεις για αυτούς χωρίς αυτούς. Γιατί όσο περισσότεροι ψηφίζουμε, τόσο περισσότερη δύναμη έχουμε ως δημοκρατία.

Ποιο είναι κατά την άποψη σας το διακύβευμα αυτών εκλογών; Και ποιο είναι το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ;

 Στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου κρίνεται η επόμενη ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς και να ενισχύσουμε, μέσω του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Γιατί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν διαχρονικά το κοινωνικό κράτος, με την υγεία και την παιδεία, το κράτος δικαίου, την πράσινη ανάπτυξη και τον πρωτογενή τομέα.

Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να βρεθεί ενισχυμένο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απέναντι στην αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να έχει ο ελληνικός λαός προοδευτική κυβέρνηση, με ελπίδα και προοπτική, στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες οι πολίτες του χώρου, σας επέλεξαν ως την  πρώτη επιλογή τους, βλέπουμε ότι συνεχίζετε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς.  

Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες, αρωγός σε κάθε τους πρόβλημα. Να αναδεικνύω και να μεταφέρω τα προβλήματά τους στο κέντρο λήψης αποφάσεων, στην Αθήνα. Ήδη, στον χρόνο που πέρασε από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, έχουμε καταθέσει 4 επερωτήσεις για την Πιερία μας, για την υγεία και τον πρωτογενή τομέα, σε αγαστή συνεργασία με τους αντίστοιχους τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι πάντα δίπλα στους Πιεριείς, σε όλα τα μεγάλα και μικρά τους προβλήματα και να συνεχίσω να συμβάλλω με τις παρεμβάσεις μου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τόπου μας, το μέλλον το δικό μας, αλλά κυρίως, το μέλλον των παιδιών μας. Αυτός είναι ο στόχος μου και αντλώ δύναμη από την αγάπη των συμπολιτών μου και από τη στήριξη της οικογένειάς μου.