Στην Πιερία βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η Ρένα Δούρου, βουλεύτρια και Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πολιτική

Στην Πιερία, τον τρίτο σταθμό της περιοδείας της, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η Ρένα Δούρου, βουλεύτρια και Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, περιόδευσε στο κέντρο της Κατερίνης και επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, όπου συνομίλησε με πολίτες, δηλώνοντας: «Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το πρώτο βήμα για την πατρίδα μας. Λέμε ‘όχι’ στην κυβέρνηση του 41%, την κυβέρνηση της αλαζονείας και της αδιαφορίας, λέμε το πρώτο ‘ναι’ για καλύτερη ζωή τώρα”.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια, μαζί με τους Διονύση Ζαρώτη Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και Θανάση Γκούνα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, παρατήρησε τα εξής: “Σήμερα δίνουμε διμέτωπο αγώνα κατά της απάθειας και της αδιαφορίας των πολιτών και κατά του εκφασισμού, που και τα δύο προωθεί ο κ. Μητσοτάκης. Οι ευρωπαϊκές εκλογές μπορεί να μην αλλάξουν κυβέρνηση τη Δευτέρα 10 Ιουνίου όμως είναι κρίσιμες. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ που αντιμετωπίζουν την ευρωκάλπη ως εθνικό έξιτ πολ, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ της δίνει την πραγματική της σημασία. Είμαστε ξεκάθαροι. Δίνουμε έναν σπουδαίο αγώνα, γιατί ξέρουμε πως, αυτές οι εκλογές είναι κομβικές, βάζουν τις βάσεις για την αλλαγή». Αναφέρθηκε δε, ειδικά στην αποστολή των τοπικών ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι, αποτελούν “ανάσα δημοκρατίας”.

Αργότερα, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου  Γερολιόλιο Ευάγγελο και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δίου, Αθ. Καλαϊτζή. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποτελείτο από τους Δ. Ζαρώτη και τα μέλη της ΝΕ, Γ. Παπαδημητρίου, Αθ. Μαλλιάρα, Γεωργία Παπαδημητρίου, τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Λιτοχώρου Γ. Μαυρομάτη και τα μέλη Μιχ. Πρόκοβα, Θωμά και Βασιλική Καρτσιώτη. “Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στον δήμο σας, ο κ. Πρωθυπουργός, στον οποίο, ο δήμαρχος του παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα της πόλης. Ο κ. Πρωθυπουργός, έβγαλε και φωτογραφίες από τη βόλτα του στους δρόμους της πόλης δείχνοντας κάτι το αποκαλυπτικό. Ότι ο κ. Μητσοτάκης, αντιμετώπισε την πόλη ως … ντεκόρ στην προεκλογική του εκστρατεία”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου. “Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η δεξιά κυβέρνηση, αντιμετωπίζει ως… ντεκόρ γενικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως προέκταση της κεντρικής κυβέρνησης, ως ιμάντα εκτέλεσης των αποφάσεων που λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Η δική μας αντίληψη για την αποστολή της ΤΑ είναι απόλυτα διαφορετική. Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας ισχυρής ΤΑ, με πόρους και αρμοδιότητες, για την εμβάθυνση της τοπικής δημοκρατίας, την προώθηση του κράτους δικαίου, τη συμβολή της σε ένα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου”.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας καλεί όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, την Κυριακή 9 Ιουνίου, να κάνουμε το πρώτο βήμα με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, για την πολιτική ανατροπή, για καλύτερη ζωή για όλους τώρα!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ