Συνάντηση της ΠΟΞ με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ -Η. Τσιτλακίδης: «Με στοχευμένες συνεργασίες επιλύουμε τα προβλήματα»

Τουρισμός

Τις προτάσεις τους, για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού προς όφελος τόσο των παρόχων όσο και των δικαιούχων, αλλά και για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Τουρισμού, συζήτησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Μερικά από τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση,ήταν η επιμήκυνση του χρόνου των επιδομάτων ανεργίαςαπό τους τρεις στους πέντε μήνες, καθώς και η κατάργηση του περιορισμού των 60 χιλιομέτρων  από τον τόπο κατοικίας των ωφελούμενων, του Κοινωνικού Τουρισμού.

«Θέσαμε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του τουριστικού τομέα, όπως η κατάργηση του περιορισμού των 60 χιλιομέτρων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού. Πρακτικά σήμερα, εάν κάποιος δικαιούχος επιλέξει έναν προορισμό που βρίσκεται σε ακτίνα μικρότερη των 60 χλμ από την οικία του, δεν μπορεί να ωφεληθεί από το πρόγραμμα, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αρκετές περιοχές της χώρας», επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Από την άλλη, ένα σημαντικό αίτημα που είχε τεθεί από την ΠΟΞ προς τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ και αφορούσε την 12μηνη επέκταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έχει ήδη υλοποιηθεί, σημείωσε ο κ. Τσιτλακίδης. Πλέον όσοι είναι δικαιούχοι, θα μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μέχρι τέλη του χρόνου.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, μπορούν να περιλαμβάνουν πλέον ορεινούς ή ημιορεινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα το Ελατοχώρι και ο Π. Παντελεήμονας καθώς και 12μηνους προορισμούς όπως το Λιτόχωρο και η Κατερίνη, ακόμη και για χειμερινές αποδράσεις», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ.