Σε Προμαχώνα και Ευζώνους ο Πρόεδρος ΕΞΕΠ – Η. Τσιτλακίδης: «Επιτακτική ανάγκη να υπάρχει ολικός ανασχεδιασμός, και στελέχωση»

Τουρισμός

Tα προβλήματα, οι ανάγκες και οι  ελλείψεις που υπάρχουν στις δύο χερσαίες πύλες εισόδου στη χώρα μας, στον Προμαχώνα και στους Ευζώνους, κατέγραψε σε επιτόπια συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Γιώργος Ζώβας.

Τόσο στον Προμαχώνα όσο και στους Ευζώνους η συζήτηση αφορούσε στην ομαλή λειτουργία των δυο πυλών, με δεδομένο ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς ήδη έχουν έλθει στην Πιερία και στη Βόρεια Ελλάδα, οι πρώτοι τουρίστες.

«Ως Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας αλλά και ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή την επιτακτική  ανάγκη να υπάρξει ένας ολικός ανασχεδιασμός στα κτιριακά, τις υποδομές και παράλληλα στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό καθώς και τη στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ζώβας τόνισε πως «η έγκαιρη και επαρκής στελέχωση όπως και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών είναι ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει τις ελλείψεις, με στόχο την όσο το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία τους».

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, η φετινή τουριστική σεζόν  θα είναι μια πολύ καλή χρονιά από πλευράς επισκεπτών, γεγονός που καθιστά αναγκαία την αναβάθμιση των χερσαίων πυλών εισόδου, αφού οι όποιες καθυστερήσεις, ή ταλαιπωρία θα έχει άμεση επίπτωση στην Πιερία, στην οποία ο τουρισμός είναι σε ποσοστό 75% περίπου οδικός.