Μελωδική βραδιά από το Μουσείο Logic Επιστήμης & Τεχνολογίας & το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

Πολιτισμός

«Μουσική στο Μουσείο. Προσεγγίζοντας την Τέχνη μέσα από την Επιστήμη», ήταν ο θεματικός τίτλος, της εκδήλωσης που διοργάνωσαν στις 13/05, στο Μουσείο Logic Επιστήμης & Τεχνολογίας, το Μουσείο και το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.

Η εκδήλωση ως κεντρική ιδέα βασίστηκε στην πρόθεση δημιουργικής συνεργασίας που διατύπωσαν από κοινού σε πρόσφατη συνάντησή τους, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Γιώργος Κοκαβίδης και ο Διευθυντής του Μουσείου, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Κοκαβίδης: «Επενδύουμε  στη συνεργασία και τις κοινές δράσεις του Δ.Ω.Κ. με το Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας. Συγχαίρω όλους όσοι συνέβαλαν στην όμορφη εκδήλωση: τους υπεύθυνους  του Μουσείου, τους καθηγητές και τους σπουδαστές του Ωδείου, που «έντυσαν» με τις μελωδίες τους,  το χώρο του Μουσείου». 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Μουσείου, Δημήτρης Τριανταφύλλου, εστιάζοντας στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Μουσείο και στις συνεργασίες με άλλους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, Χρήστος Πετούσης παρουσίασε μέσα από φυσικούς και μαθηματικούς κανόνες τα χαρακτηριστικά του ήχου και τα θεμέλια που έθεσε ο Πυθαγόρας για τη θεωρία της τέχνης των ήχων.

Στη συνέχεια οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Δημήτρης Τζιώκας και Χρήστος Τασχουνίδης παρουσίασαν ιστορικά στοιχεία για την κιθάρα και το βιολί αντίστοιχα, ενώ οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου ερμήνευσαν έργα από το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. 

Έλαβαν μέρος οι σπουδαστές του Δ.Ω.Κ.:

Μαρία Λουκία Τσιανάκα, Χρυσή Βαρδακώστα, Ειρήνη Λυμπανοβνού (της τάξης Φλάουτου της Γεωργίας Πανίδου)

Χριστόφορος Λαφατζής (της τάξης Βιολιού του Χρήστου Τασχουνίδη)

Γαλήνη Σιδηροπούλου (της τάξης Πιάνου της Παλίνας Ζαβράζνοβα)

Ευαγγελία Αγγέλη, Φίλιππος Φαλτάκας ( της τάξης Κιθάρας του Δημήτρη Τζιώκα)

Επίσης, συμμετείχαν οι καθηγητές του Δ.Ω.Κ.:

Γεωργία Πανίδου (Φλάουτο), Χρήστος Τασχουνίδης (Βιολί) και Δημήτρης Τζιώκας (Κιθάρα).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης,  Σοφία Μαυρίδου, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και πλήθος κόσμου.