53ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2024| Ξεκινά Τετάρτη 3 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δίου, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και αντιπροσωπείας της τιμώμενης χώρας Σερβίας

Κοινωνία Πολιτισμός

  Ο πολιτιστικός εκφραστής της Πιερίας, το Φεστιβάλ Ολύμπου καθόλα έτοιμο να διανύσει την πεντηκοστή τρίτη του διαδρομή, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

  Οι δύο καλοκαιρινοί μήνες Ιούλιος και Αύγουστος θα φιλοξενήσουν και φέτος στους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της Πιερίας, όλες τις εκφάνσεις των καλλιτεχνικών και όχι μόνο, δρώμενων. 

  Η επίσημη έναρξη του φετινού θεσμού, έχει οριστεί για την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στο αρχαίο θέατρο Δίου με τη συναυλία «Σεργιάνι στην παράδοση» του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με τη συμμετοχή πολλών συντελεστών της παραδοσιακής μουσικής, σε μια βραδιά πανηγυρικού χαρακτήρα με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της τιμώμενης χώρας που είναι η Σερβία. 

Ο πρόεδρος

  «Είμαστε έτοιμοι με ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα. Μέχρι την επίσημη έναρξη θα προηγηθούν οι παρουσιάσεις του προγράμματος,  στο Μουσείο της Ακρόπολης, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και φυσικά στην Κατερίνη » επισημαίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνεχίζοντας: 

  «Με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο Δίου, το οποίο φέτος αναμορφώνεται μαζί με τους λοιπούς λειτουργικούς του χώρους, αλλά και τους άλλους ονομαστούς ιστορικούς τόπους, θα υποδεχθούμε όλο το φάσμα των μορφών της τέχνης και της δημιουργίας.

  Ξεχωριστές στιγμές θα απολαύσουμε από κορυφαία σχήματα, όπως από την 80μελή συμφωνική ορχήστρα της Κίνας, δημιουργίες του Σέρβικου πολιτισμού και τα ξεχωριστά ακούσματα του προγράμματος ¨Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός¨ με μουσική από τις Βαλκανικές χώρες.» αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος, τονίζοντας ακόμα ότι όλα αυτά αποτελούν απόρροια της καταξίωσης του θεσμού του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ.

θα γιορτάσει στο αρχαίο θέατρο Δίου, τα 100 χρόνια ζωής της

  Η χρονιά που διανύουμε έχει επιπρόσθετα και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα για φορείς και πρόσωπα. Με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού σωματείου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως  (Α.Ε.Κ.) ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου θα φιλοξενήσει την  πανηγυρική και μοναδική στην Ελλάδα  πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωση, πάντα στην πολιτιστική και ιστορική της διάσταση.  

 Η επιλογή της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ. να υλοποιήσει στο Δίον το σημαντικό αυτό γεγονός, αποτελεί ύψιστη τιμή και αναγνώριση του ρόλου του Φεστιβάλ Ολύμπου» καταλήγει ο κ. Παπαχρήστος.  

  Το πλήρες πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, θα παρουσιαστεί δημόσια και αναλυτικά στα τέλη Μαΐου.