Η. Τσιτλακίδης: «Με συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να ωφελήσουμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας»

Τουρισμός

Επίσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στον Δήμαρχο Κατερίνη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού/ Τουρισμού

Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας   κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης  συνοδευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα κ. Νίκο Λαλούμη, τον Αντιπρόεδρο κ. Καλλίστρατο  Χαλκίδη, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Ιωάννη Γεωργιάδη  και το αναπληρωματικό μέλος κ. Κωνσταντίνο Σεβλιάδη Κωνσταντίνο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Ιωάννη Ντούμο  και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού  κα Ελίνα Διαμαντοπούλου.

«Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και φυσικά με τον Δήμο Κατερίνης, με σκοπό να καταστήσουμε την Πιερία, συνολικά, έναν δημοφιλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης όπως τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, την διάβρωση των ακτών και την μελέτη κυματοθραύστη στην Παραλία Κατερίνης, την καθαριότητα και την εν γένει περιβαλλοντική διαχείριση  την περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου, , την πορεία σύνταξης μελέτης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τις χρήσεις Γής καθώς και άλλα τοπικά ζητήματα τα οποία χρίζουν επίλυσης για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε ταύτιση απόψεων  στο θέμα της βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο που πλέον πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα με το σύνολο των δραστηριοτήτων να οφείλουν να προστατεύουν το περιβάλλον αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού  κα Ελίνα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις διοργανώσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού, που θα πραγματοποιηθούν σύντομα, αλλά και αυτές που προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργειών του Δήμου με τους φορείς της Κατερίνης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας τόνισε χαρακτηριστικά πως με συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να ωφελήσουμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία και  πρόσθεσε ότι ο κλάδος των ξενοδόχων ζητά από τον πρώτο βαθμό Τοπικής Διοίκησης  να αντιληφθεί τον τουριστικό τομέα ως ένα συνεργάτη στη χάραξη στρατηγικής με σταθερό στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη προς όφελος της οικονομίας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος του τόπου μας.