Η. Τσιτλακίδης: «Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, στηρίζει προσπάθειες που αναδεικνύουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Πιερίας»

Τουρισμός

Η παρουσίαση του Θεματικού Πάρκου από το «Λίκνο των Μουσών»

«Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που προσθέτει στο brand name  της Πιερίας και αναδεικνύει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, με αφορμή την παρουσίαση  από το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας – Ολύμπου «Λίκνο των Μουσών», της δημιουργίας Θεματικού Πάρκου στις Καρυές Πιερίας.

Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο με κέντρο τη Μυθολογία και άξονες τις τέχνες και τις επιστήμες που, σύμφωνα με τον μύθο, προστάτευαν οι Πιερίδες Μούσες, όπως Τέχνες του Λόγου, Μουσική και Καλές Τέχνες, Θετικές επιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος, Τεχνολογία, το οποίο θα ονομάζεται  «MUSEIO».

Η  πρώτη φάση που αφορά τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πρότασης και ενός στρατηγικού σχεδίου ολοκληρώθηκε  και τώρα οι εμπνευστές του εγχειρήματος είναι στη δεύτερη φάση αναζήτησης  επενδυτών και κεφαλαίων.

«Ως Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  βλέπουμε θετικά την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από τα μέλη του Ινστιτούτου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας – Ολύμπου «Λίκνο των Μουσών», και στηρίζουμε την προσπάθεια στο μέτρο που μας αναλογεί. Εκτιμούμε ότι η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου τέτοιου βεληνεκούς θα δώσει προστιθέμενη αξία στην συγκεκριμένη περιοχή και θα προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τον μυθολογικό πλούτο της Πιερίας», επισήμανε ο κ. Τσιτλακίδης.