Η. Τσιτλακίδης: «Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, για ποιοτικές θέσεις εργασίας, απολαβές και τόνωση της τοπικής οικονομίας»  

Τουρισμός

Ο Τουρισμός είναι κατά κύριο λόγο οι άνθρωποί του. Η επαναφορά στα προ μνημονίου επίπεδα του επιδόματος ανεργίας, η κατάρτιση και η στελέχωση είναι ψηλά στην ατζέντα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

«Η επιστροφή στα προ μνημονίου επίπεδα του επιδόματος ανεργίας των απασχολουμένων εποχιακά στα ξενοδοχεία, δηλαδή στους πέντε μήνες από τους τρεις που είναι σήμερα, η έλλειψη προσωπικού  ως απόρροια σε ένα μεγάλο βαθμό της μείωσης του χρόνου επιδότησης της ανεργίας, και η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση, είναι ζητήματα τα οποία είναι μόνιμα ψηλά στους στόχους μας επισημαίνει ο κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (ΕΞΕΠ) και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της ΠΟΞ με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούσαν την επικείμενη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, καθώς και την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

«Πρόκειται για θέματα που αγγίζουν άμεσα την Πιερία, έχοντας μπροστά μας μια όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής «φωτεινή» χρονιά, αρκεί τα μηνύματα που έχουμε λάβει από το εσωτερικό και το εξωτερικό να αποτυπωθούν τελικά σε αφίξεις. Ωστόσο το ζητούμενο για εμάς είναι το εισερχόμενο εισόδημα του τουρισμού  να μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας και σε απολαβές για την τοπική απασχόληση, γιατί έτσι είναι ευεργετικό όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για την τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες μας ευρύτερα», επισημαίνει ο κ. Τσιτλακίδης.