Η.Τσιτλακίδης: «Με στοχευμένες δράσεις αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας»

Τουρισμός

Αφιέρωμα στην Πιερία, της γνωστής με διεθνές κοινό εκπομπής «NO LUGGAGE»

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ρουμανία, τον Διευθυντή κ. Γιώργο  Σταφυλάκη και την Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια,  φιλοξένησε  από τις 12 μέχρι τις 14 Απριλίου 2024, συνεργείο της τηλεοπτικής  παραγωγής “NO LUGGAGE”  και συγκεκριμένα την παραγωγό Bilyana Trayanova, τον εικονολήπτη Valeri Belchinski και τη δημοσιογράφο Alexandra Davri.

Πρόκειται για μία γνωστή και ποιοτική ταξιδιωτική εκπομπή με διεθνές κοινό, η οποία παρουσιάζεται ανελλιπώς τα τελευταία 12 χρόνια, έχοντας συνεργασίες με τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο όπως η ΕΡΤ3 και η TVF International καθώς και με ψηφιακές πλατφόρμες.

«Σταθερή επιδίωξη της  Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας  είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων  εποχών, η ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο αλλά και στα Πιερία Όρη. Η Φιλοξενία του τηλεοπτικού συνεργείου της τηλεοπτικής  παραγωγής “NO LUGGAGE”  είναι  μια στοχευμένη δράση τουριστικής προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νομού που εντάσσεται στις προσπάθειες  προβολής και ανάδειξης των σημαντικών συγκριτικών στοιχείων της Πιερίας με σκοπό  οι επισκέπτες να βιώσουν, με ποιοτικό πρόσημο και με κάθε λεπτομέρεια, την πραγματική εμπειρία που προσφέρει η περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Το τηλεοπτικό συνεργείο  είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά εκτός από το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην Πιερία, όπως τη θεραπευτική ιππασία, την τοπική οινογνωσία και γαστρονομία και φυσικά τους  παραδοσιακούς οικισμούς.

Περιηγήθηκαν στο γραφικό Λιτόχωρο, το επιβλητικό κάστρο του Πλαταμώνα, τον παραδοσιακό Παλαιό Παντελεήμονα, τον Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Φαράγγι του Ενιπέα, τον γεμάτο ζωντάνια πεζόδρομο της Κατερίνης και τα εξήντα χιλιόμετρα συνεχόμενης ακτογραμμής.