Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη διεθνή τουριστική έκθεση “HolidayWorld” στην Πράγα

Τουρισμός

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε ένα δυναμικό “παρών” στη διεθνή τουριστική έκθεση “Holiday World”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2024. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συμμετέχοντας στο περίπτερο της Π.Κ.Μ. συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας και προβολής εκτός των συνόρων της χώρας μας στοχεύοντας στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, η οποία αποτελεί έναν ανταγωνιστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσώπησε ο Τομεάρχης Επιστημονικών Φορέων Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, κος Θανάσης Λιακόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχε επαφές και συναντήσεις με φορείς στο περίπτερο της Π.Κ.Μ., στο οποίο στεγάζονταν οι Τουριστικοί Οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, υπήρξαν στοχευμένες συναντήσεις, οι οποίες αφορούσαν την περαιτέρω προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Ο κος Λιακόπουλος επεσήμανε πως “οι προσπάθειές μας για την προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι συνεχείς, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις μέσα από τις οποίες απευθυνόμαστε σε σημαντικές τουριστικές αγορές για τον τόπο μας. Ενδυναμώνουμε και αναδεικνύουμε το τουριστικό μας προϊόν. Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο Περιφερειάρχης μας, κος Απόστολος Τζιτζικώστας, να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη και ισχυρή τουριστικά τη Μακεδονία”.

Σε επικοινωνία του με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, ο κος Λιακόπουλος ενημέρωσε την κα Μαυρίδου για τα πεπραγμένα της έκθεσης και της επιτυχημένης συμμετοχής της Π.Κ.Μ. και της Π.Ε. Πιερίας με την ίδια να δηλώνει χαρακτηριστικά πως “ο τουρισμός αποτελεί πλέον έναν εκ των σημαντικότερων πυλώνων της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής της περιφέρειάς μας, αλλά και της περιφερειακής μας ενότητας. Τόσο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επενδύουμε σε ένα πρωτοπόρο 12μηνο τουριστικό μοντέλο, του οποίου η ποικιλομορφία και η πληθώρα των επιλογών προσελκύει επισκέπτες από κάθε μέρος του κόσμου, ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και προσωπικών επιλογών. Η Μακεδονία αποτελεί ανταγωνιστικό προορισμό για όλους και αυτό είναι το πιο ισχυρό συγκριτικό της πλεονέκτημα”.