Ο προγραμματισμός των δράσεων «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» από τον Π.Ο.Τ.Α.Π.

Τουρισμός

Μια ακόμα πρωτοποριακή δράση με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του αγροτοτουρισμού στην Πιερία, προγραμματίζει μάλιστα μέσα στον επόμενο μήνα ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.).

  Πρόκειται για το δρώμενο «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» κατά το αντίστοιχο πρότυπο που εφαρμόζει τελευταία ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με την επωνυμία «Ανθισμένες Διαδρομές» του Λευκάδιου Χερν, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση τουριστών ώστε να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον να επισκεφθούν τούτη την περίοδο περιοχές της Ελλάδας όπου υφίστανται ανθοφορίες φωτών.

  Καθότι οι κερασιές είναι το πρώτο ανθισμένο δέντρο της άνοιξης, οι οποίες με το λευκό χρώμα τους αφυπνίζουν και δημιουργούν  έντονα μια στοχαστική διάθεση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Χαρακτηριστικά  σε πολλές χώρες του κόσμου οι κοινωνίες εξυφαίνουν το φαινόμενο αυτό με συνοδεία σειράς παραδόσεων.

  Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εντάσσει στις δράσεις του από φέτος την υλοποίηση του θεσμού των «Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας», μιας και ο νομός διαθέτει περιοχές με μοναδικής αξίας γευστικά κεράσια,  όπως ο Κολινδρός και η Ράχη, οι οποίες κατακλύζουν με το προϊόν τους τις διεθνείς αγορές.

  «Το τοπίο που αναδεικνύεται από την άνθιση των κερασιών δημιουργεί εκ των πραγμάτων μια μαγευτική διαίσθηση και δικαίως αποτελεί έμπνευση για καλλιτέχνες και ποιητές, ενώ οι αρωματικοί καρποί του ξεχωρίζουν γευστικά. Θεσμοθετούμε τους περιπάτους και σειρά προτάσεων πνευματικής δημιουργίας στις δύο κερασοφόρες περιοχές της Πιερίας (Κολινδρό και Ράχη), ως απόρροια του συμβολισμού της άνοιξης, της ομορφιάς και του νέου ξεκινήματος. Ευχαριστώ όλους που συνάδουν μαζί μας και σε αυτή την πρωτοβουλία» τόνισε στην τηλεδιάσκεψη της οργανωτικής επιτροπής της πρώτης δράσης “Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας”», τόνισε ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής.

  Η τηλεδιάσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου, με το συντονισμό από τους κ. Καραλή και τον Διευθυντή του Οργανισμού κ. Βασίλη Δήμου. Συμμετείχαν οι, κα Μαρία Ναβροζίδου, Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρού “Νικόλαος Λούσης”  κ. Μπάμπης Μαστοροτάσιος, ο κ. Νίκος Πλατσάς εκ μέρους των παραγωγών της περιοχής του Κολινδρού, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού  Ράχης «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» και εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης κ. Δημήτριος Ντούρος, καθώς και η υπεύθυνη των εθελοντών της συγκεκριμένης δράσης κα Ροδή Ναβροζίδου.

          Συναποφασίστηκε το διήμερο 13 και 14  Απριλίου 2024 να υλοποιηθεί το δρώμενο «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας», ήτοι το Σάββατο 13 Απριλίου στον Κολινδρό και την επόμενη ημέρα στη Ράχη, κατά τις ώρες 12 το μεσημέρι έως 5 το απόγευμα.

  Για την παραπάνω πρωτοβουλία η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου που επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καθιέρωση μιας ακόμα παραγωγικής πρότασης για την τουριστική ανέλιξη του νομού μας, επισήμανε: «Υλοποιώντας την κοινή απόφαση που λάβαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Πιερία της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου, με αφορμή το πρόγραμμα “Ανθισμένες Διαδρομές”, προχωρούμε στην πραγματοποίηση μιας ακόμα πρωτοβουλίας που θα αναδείξει τον φυσικό πλούτο του νομού μας, θα γνωστοποιήσει τις ομορφιές μας σε συνδυασμό με το πρωτογενές προϊόν του κερασιού και θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία μέσω των τουριστικών μας προτάσεων. Ένας περίπατος κάτω από τις ανθισμένες κερασιές αποτελεί ευκαιρία αποδοχής των απολαύσεων που απλόχερα μας χαρίζει η Πιερία, σε συνδυασμό με πνευματικές και δημιουργικές σκέψεις. Προχωράμε δυναμικά».